Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε μια ευρεία ρωσική στρατιωτική επίθεση με στόχο την Ουκρανία την Πέμπτη, περίπου στις 5 το πρωί, αφού πρώτα μεταδόθηκε μια ομιλία του που ανήγγειλε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοπίηση» της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, το αρχικό κύμα επιδρομών φάνηκε να περιλαμβάνει πυραύλους, πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν στρατιωτικές υποδομές και συνοριακές θέσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών βάσεων. Τρεις ώρες μετά την επίθεση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυριζόταν ότι «εξουδετέρωσε» τις αεροπορικές βάσεις και τις αεροπορικές άμυνες της Ουκρανίας, με τη δεύτερη να υποστηρίζει ότι καταρρίφθηκαν έξι ρωσικά αεροσκάφη, κάτι που, για την ώρα τουλάχιστον, δεν επιβεβαιώνεται

Οι κυριότερες μάχες, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην έβδομη ώρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρονται στα πρόθυρα του Χάρκοβο, με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για απόκρουση της ρωσικής επιδρομής στη σημαντική αυτή πόλη που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με τη Ρωσία. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες των ξένων μέσων, οι νεκροί από τις συγκρούσεις ξεπερνούν τους 40.

«Η Ρωσία δεν στοχοθετεί πόλεις και δεν απειλεί αμάχους», ισχυρίζεται η Μόσχα, την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν βομβαρδισμούς, εκρήξεις και φωτιές μέσα σε ουκρανικές πόλεις. Οι πρώτες φωτογραφίες του πολέμου είναι ανατριχιαστικές, όπως ακριβώς και οι σειρήνες που ακούστηκαν το πρωί στους ουκρανικούς δρόμους.

https://twitter.com/hashtag/Chuguiv?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
— AFP News Agency (@AFP) February 24, 2022

 

https://t.co/PAz9fDpKyG

 

https://twitter.com/hashtag/Ukraine?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/hashtag/%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

​ 

https://twitter.com/hashtag/Ukraine?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw