Ο Αντίνοος Αλμπάνης μάς άνοιξε το σπίτι του, μας γνώρισε τον σκύλο του, τη Μπλου και μας παραχώρησε μια συνέντευξη, από εκείνες που γεννούν “bullets” που θέλεις να εκτυπώσεις και να κολλήσεις κάπου για να μην τα ξεχάσεις. 

Συζητώντας για το MeToo, ανέφερε πως είναι θετικό αυτό το αποκαλυπτικό κύμα στη χώρο του Θεάτρου, που κάνει προσπάθεια να βγάλει από τους κόλπους του κακοποιητικές κριτικές, αλλά είναι εξαιρετικά ανήσυχος για το κατά πόσο αυτό θα συμβεί ποτέ σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

“Το να ξέρω εγώ πως μια συνάδελφός μου ή ένας συνάδελφός μου, στο δικό μας επάγγελμα, στη δική μας δουλειά θα είναι πιο προστατευμένος ή κάποιος θα φοβάται να του συμπεριφερθεί άσχημα, δεν με καθησυχάζει, γιατί οι γυναίκες και τα αγόρια αυτής της δουλειάς να είναι το 3% ή το 4% της χώρας. Εγώ θα ήμουν ήσυχος αν ήξερα ότι έχει δοθεί αυτή η γραμμή σε όλα τα επαγγέλματα. Και σε επαγγέλματα που φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα μάθουμε τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες”, τόνισε. 

«Ο μόνος λόγος που βγήκα να μιλήσω για το θέμα της υγείας μου ήταν για να δώσω κουράγιο σε όσους το περνάνε».

Από τότε που έκανε γνωστό το ταξίδι της θεραπείας του από τον καρκίνο, εκτός του ότι έχει δώσει δύναμη σε άλλους καρκινοπαθείς, έχει μονοπωλήσει και το ενδιαφέρον τον media. Μας λέει ότι αυτό δεν τον ενοχλεί, θεωρώντας προτιμότερο το να καλείται από εκπομπές και μέσα για να μιλάει για το ζήτημα του καρκίνου, παρά να μονοπωλεί το κοντόφθαλμο μιντιακό ενδιαφέρον με ζητήματα όπως το τι έφαγε, τι φόρεσε, πού βγήκε, με ποιον πλάγιασε. 

Συνεχίζοντας τη συζήτηση για τον καρκίνο, ο Αντίνοος Αλμπάνης μας ξεκαθαρίζει πως κόντρα σε κάθε αισιόδοξο πρίσμα, ο καρκίνος είναι ακόμα στίγμα. “Από προσωπική εμπειρία ξέρω πολύ καλά ότι όταν έχεις χάσει μια δουλειά γιατί έχεις δηλώσει το στάτους της υγείας σου και ο άλλος θεωρεί ότι δεν έχεις τις δυνάμεις να διεκπεραιώσεις τη δουλειά, τότε ναι, κρύβεις την κατάσταση της υγείας σου. Από τη στιγμή που κρύβεις την κατάσταση της υγείας σου, είσαι στιγματισμένος. Ή μάλλον την κρύβεις για να μη στιγματιστείς”, διευκρίνησε. 

Απόλαυσε στο παρακάτω βίντεο τον Αντίνοο Αλμπάνη να μιλά στο Provocateur για το MeToo, τη διαχείριση του θέματος της υγείας του από τα media, το στίγμα και τη γλώσσα του καρκίνου, αλλά και τους ρόλους που αγαπά. Εκείνους που δεν μπορούν να διανοηθούν πως η ζωή είναι στα αλήθεια αυτό το
επιφανειακό level στο οποίο ζούμε.