Όλοι έχουμε έχουμε ανασφάλειες και θα ήμασταν κακοί ψεύτες αν λέγαμε πως αυτές οι ανασφάλειες δεν γίνονται αρκετά συχνά εμφανείς στις ερωτικές σχέσεις μας. Ναι, όλοι έχουμε πιει πολύ, γκρινιάζοντας σε φίλους, καθισμένοι στο μπαρ σαν λουζεράδες επειδή ζηλεύουμε γαμώτο. Ωστόσο, όταν οι ανασφάλειες γίνονται εμμονές και επηρεάζουν τους γύρω μας, τα πράγματα είναι διαφορετικά και μπορούν να αγγίξουν την τοξικότητα και την ψυχική κακοποίηση. 

via GIPHY

Παρακάτω θα διαβάσεις τις προσωπικές ιστορίες μερικών γυναικών, που συνειδητοποίησαν πως ο σύντροφός τους δεν ήταν απλώς “κτητικός”, αλλά έφτασε τα όρια του μισογυνισμού. Τα red flags, παιδιά. Τα red flags. 

1.

“Με παράτησε γιατί πίστευε πως είχε κοιμηθεί με δυο περισσότερους από εκείνον. Δεν του είχα πει τον πραγματικό αριθμό εξαρχής -δεν αφορά κανέναν- αλλά ήταν μεγαλύτερος από δυο. Το αναμασούσε για τρία χρόναι πριν με χωρίσει γιατί ένιωθε λιγότερο άντρας. Εκείνος είναι ο άντρας, οπότε θα έπρεπε να έχει πάει με περισσότερες από εμένα. Μου ζήτησε να τα βρούμε έξι μήνες αργότερα γιατί είχε κοιμηθεί με άλλα τρία άτομα, κάνοντας τον δικό του αριθμό μεγαλύτερο από τον δικό μου. Δεν κατάφερε να αντιληφθεί πως δεν είχα μείνει χωρίς σεξ αυτούς τους έξι μήνες”. 

2.

“Παντρεύτηκα πολύ νέα και η μητέρα μου πέθανε από καρκινο λίγο καιρό πριν την πρώτη μας επέτειο. Ήμουν 19 στα 20. Ο πρώην -πλέον- σύζυγός μου δήλωσε πως επέλεξα τη μητέρα μου σε σχέση με εκείνον από τη στιγμή που πέρασα τόσο χρόνιο μαζί της μέχρι να “φύγει”. Επίσης, εκνευριζόταν μαζί μου που πενθούσα και έκλαιγα έναν χρόνο αφότου πέθανε”. 

3. 

“Ζωγράφισα ένα λουλούδι στην πετσέτα ενός μπαρ και την έδωσα στο τότε αγόρι μου. Με κοίταξε και είπε “όταν κάνεις τέτοια πράγματα, με κάνεις να νιώθω τόσο λίγος”.

4.

“Το πρώην αγόρι μου αρνιόταν να φροντίσει το παιδί του όταν ήμουν εκεί, επειδή “αυτή είναι δουλειά για γυναίκες”.  Ειδικά αν ήταν και κάποιος από τους φίλους του στο σπίτι. Επίσης, μου φερόταν σαν να ήμουν οικιακή βοηθός όταν ήταν και η περέα του γύρω”. 

via GIPHY

5.

“Μου έβαλε τις φωνές γιατί οι φίλοι μου και εγώ χρησιμοποιούσαμε “δύσκολες λέξεις” σε ένα πάρτι. Είχε πιει και προσπαθούσε να κάνει fit in και αυτό βγήκε στην επιφάνεια. Η χαμηλή του μόρφωση δεν ήταν πρόβλημα για εμένα και δεν ήξερα ότι ήταν για εκείνον μέχρι εκείνη τη στιγμή”. 

6.

“Έβγαινα με ένα πολύ καλό αγόρι το οποίο φαινόταν να μην έχει άποψη για τίποτα. Όταν προσπάθησα να του μιλήσω για αυτό και το πώς ένιωθα πως δεν ήξερα τίποτα για εκείνον μετά από τόσο καιρό που κάναμε dating, μου είπε: “Πες μου τι θέλεις να είμαι, και αυτό θα είμαι”. Ελπίζω να έχει πάει σε έναν ψυχολόγο, ειλικρινά”.

7.

“Ο πρώην μου μονίμως παραπονιόταν πως έβρισκα δουλειές στις οποίες κέρδιζα περισσότερα χρήματα από εκείνον. Προφανώς, αυτό τον έκανε να νιώθει λιγότερο άντρας.”

8. 

“Πέρασε το βράδυ με κάποια άλλοι και μετά με κατηγόρησε που δεν ήμουν εκεί σε εκείνη τη φάση. Αν ήμουν παρούσα, υποτίθεται πως δεν θα είχε κάνει τίποτα. Όταν με χώρισε, άρχισα να βγαίνω με κάποιον άλλο. Τότε είπε πως τον απάτησα γιατί δεν ήμασταν χωρισμένοι, αλλά απλώς κάναμε διάλειμμα, και αυτό σήμαινε πως ήμασταν ακόμα μαζί. Για μήνες μετά, με παρενοχλούσε καθημερινά γιατί δουλεύαμε μαζί. Μετακόμισα μακριά από εκείνον. Χρόνια αργότερα τον είδα σε ένα μαγαζί. Άρχισε να με κυνηγάει, οπότε έτρεξα”. 

Πηγή: Buzzfeed