Μια γυναίκα στο Μιζούρι έχει μετατρέψει το σπίτι της σε καταφύγιο για ηλικιωμένα σκυλιά που βρέθηκαν «αδέσποτα» μετά από τον απρόσμενο θάνατο των ιδιοκτητών τους. Κανείς δεν σκέφτεται το τέλος με ανακούφιση, είναι ανθρώπινο, μας φαίνεται τρομακτικό.

Κι έτσι δεν φροντίζουμε σχεδόν ποτέ να κλείνουμε τις υποθέσεις μας. Ελάχιστοι φαντάζομαι θα έχουν σκεφτεί τι θα απογίνει ο σκύλος τους σε περίπτωση θανάτου.

Μια γυναίκα το σκέφτηκε όμως, λέγεται Βάλερι Ριντ και έχει ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Whispering Willows Senior Dog Sanctuary που φιλοξενεί ηλικιωμένα κι ανάπηρα γιατί έπρεπε να καλύψει το κενό για όλα εκείνα τα ζωάκια που δεν έχουν που να πάνε μετά το θάνατό των ιδιοκτητών τους.

Η Ριντ εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει το καταφύγιο μετά την απώλεια του μπαμπά της από καρκίνο. Γιατί πείσθηκε ότι σε όλα τα πλάσματα αξίζει να πεθάνουν με αξιοπρέπεια και με αγάπη να τους περιβάλλει. Ο πατέρας της είχε ντομπερμάν και η μητέρα της δεν μπορούσε να το κρατήσει μετά το θάνατο του. Κανείς δεν ήθελε να το υιοθετήσει γιατί ήταν ηλικιωμένο.

Τότε κατάλαβε ότι πρέπει να τον πάρει, για τον πατέρα της ήταν ένα μέλος της οικογένειας του. Ήταν πάντα δίπλα του σε όλα τα στάδια του καρκίνου. Ήξερε ότι το λάτρευε το σκυλί του.

Η κοινωνία μας έχει συνηθίσει να πετάει αυτά που θεωρεί άχρηστα. Πόσα σκυλιά δεν έχουν βρεθεί να κλαίνε μέσα σε κάδους σκουπιδιών αβοήθητα ή έξω από φιλοζωικές οργανώσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν σέβονται τα σκυλιά τους. Στο Whispering Willow Senior Dog Sanctuary κανένα σκυλί δεν θα αισθανθεί εγκαταλειμμένο, δεν θα μπει σε κλουβί. Δέχονται τα σκυλιά που είναι άνω των 12 ετών και είναι δίπλα τους μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους.

Υπάρχει 24ωρη ιατρική φροντίδα, έχουν βοηθήσει σχεδόν 800 σκυλάκια μπορεί κάποιο σκυλί να φιλοξενηθεί για ένα μήνα ή για μερικά χρόνια.