Θεωρητικά, ένας εγκέφαλος χρειάζεται γύρω στα 13 milliseconds για να επεξεργαστεί μια φωτογραφία. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η επιστήμη. Δεν κοιτάζουμε μια εικόνα με τα μάτια μας, αλλά με τον εγκέφαλό μας. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε πως εκτός από αυτές τις φωτογραφίες που ήταν τόσο σουρεάλ που σχεδόν πιστέψαμε πως υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα, κάθε άλλη εικόνα δεν μας σοκάρει. Τι το σοκαριστικό μπορεί να δώσει πια η καθημερινότητα, όταν δεν διακόπτεται από βία και εγκληματικότητα; Ναι, παιδιά, η τέχνη εξαιρείται.

Κι όμως, κόντρα σε όσα πιστεύαμε, η ζωή είναι η καλύτερη στο να μας κάνει να μην πιστεύουμε στα μάτια μας. Σε άλλα νέα, είδαμε στο Bright Side 15 φωτογραφίες που αποδόμησαν εντελώς την πραγματικότητα σαν κόνσεπτ. Θα σε κάνουν να αναρωτηθείς “τι βλέπω;” και πίστεψέ μας δεν θα ξέρεις τι να απαντήσεις.

Εκτός αν μια γάτα με έξι πόδια, μια μακρόστενη αγελάδα, το πρόσωπο ενός ανθρώπου σχηματισμένο στο χιόνι και ένα κεφάλι στο πίσω μέρος ενός… κεφαλιού, είναι οικείες για εσένα. 

Τέλος πάντων, οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε σκαλώσουν. 

Πόσες γάτες βλέπεις εδώ; 

Βλέπεις εσύ σκύλο;

Πανόραμα και αγελάδες

Υπάρχει άνθρωπος κάτω από το χιόνι; 

Το άλλο πόδι που είναι;

Από πότε αντανακλάται η θέα πάνω στον τοίχο ενός δωματίου, ρε παιδιά; 

Κάποιος πρέπει να τσίριξε όταν ένα φορτηγό πάρκαρε ακριβώς πίσω του

Τρεις γάτες που “λιώνουν”

Κάτι από Inception



Ναι, δεν είναι πίνακας. Είναι μια σκουριασμένη πόρτα

Los Angeles… Loading

Κάτσε…Τι; 

Matrix

ΟΚ

Ωραίο… Κούρεμα;