«Δεν υπάρχει επιστροφή». Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η εισαγωγή του κειμένου θα ήταν απαγορευτική, για το «The Walking Dead», όμως, είναι ιδανική. Καμία άλλη φράση δεν θα μπορούσε με μόλις 3 λέξεις να συμπυκνώσει όλα όσα έχουμε παρακολουθήσει και όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε στο B’Μέρος του 11ου κύκλου το οποίο έρχεται αποκλειστικά στο FOX τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου στις 22.40, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.

Στα νέα επεισόδια του τελευταίου κύκλου «The Walking Dead», τα οποία θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα 22.40 αποκλειστικά στο FOX, αρκετοί από τους ήρωες αντιμετωπίζουν την επικείμενη κόλαση της επίθεσης των Reapers, ενώ άλλοι παλεύουν με την ασταμάτητη οργή της Μητέρας Φύσης στην Alexandria. Για όλους, ο κόσμος καταρρέει, ενώ παράλληλα η ζωή στην Κοινοπολιτεία δεν είναι όσο ιδανική φαίνεται. Ένα μόνο είναι σίγουρο: οι ζωές κρέμονται από μία κλωστή, με την κάθε απόφαση να αλλάζει δραματικά το μέλλον, τις πιθανότητες επιβίωσης, αλλά και τη ζωή σε κάθε μία από τις κοινότητες επιζώντων.

Το επικό φινάλε της σειράς που έχει τη δική της, ιδιαίτερη θέση στην ποπ κουλτούρα πλησιάζει και για το λόγο αυτό μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές της. Η Lyn Colins (Leah), η Lauren Ridloff (Connie), η Paola Lazaro (Juanita) και η Eleanor Matsuura (Yumiko) απάντησαν στις ερωτήσεις μας και μοιράστηκαν τις πρώτες τους σκέψεις με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο που τα ζόμπι και η επιβίωση από αυτά αποτελούν καθημερινότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=YMTRA89XXek

Lyn Collins (Leah)

Βλέπουμε τη Leah να παλεύει συνεχώς. Σε έναν άλλο κόσμο, κανονικό, θα έχει αυτή τη συμπεριφορά;

Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί την έχουμε δει μόνη της, να είναι αυτόνομη στα δάση, να μαγειρεύει κοτόπουλο εν μέσω μιας Αποκάλυψης και τη βλέπουμε και ως βασίλισσα των Reapers, να προστατεύει όλα αυτά τα αγόρια. Μιλάμε για έναν χαρακτήρα με πολλές πτυχές. Το σενάριο πίσω από τον χαρακτήρα είναι εκπληκτικό. Η Leah είναι τρομερά περίπλοκη. Και σήμερα που κάνουμε αυτή τη συνέντευξη σκεφτόμουν ότι όλοι έχουμε έναν καλό και έναν κακό λύκο μέσα μας. Νομίζω ότι η Leah παίρνει αποφάσεις για το πώς θα είναι στο μέλλον και νομίζω ότι παρά τις προσπάθειές της δεν γνωρίζει ούτε η ίδια τι είναι. Τι είναι αυτό που θέλει και σε τι πιστεύει; Γι’ αυτό και η σειρά είναι τόσο καλή, γιατί βλέπεις αυτούς τους χαρακτήρες να παίρνουν αποφάσεις στη στιγμή και δεν γνωρίζεις αν τελικά κάποιος είναι ο κακός της ιστορίας. Μου λένε, “ά, παίζεις την κακιά στο Walking Dead” και τους λέω “όχι, δεν είμαι η κακιά”. Είναι επικίνδυνη γιατί δεν μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους της και αυτό δεν μπορεί να το συγχωρήσει στον εαυτό της.

Πώς χειρίζεσαι εσύ τον χαρακτήρα της Leah και την μεταμόρφωσή της όσο προχωρά η σειρά;

Ήξερα από την Angela Kang ότι θα βρίσκομαι στον 10ο και 11ο κύκλο της σειράς. Όταν ήρθε η πανδημία και ήμασταν όλοι κλεισμένοι, σκεφτόμουν πολλά πράγματα. Μετά είπα ότι αν είναι να παίξω κάτι, ας μου δώσουν κάτι που θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους, που θα αλλάξει κάποιον προς το καλύτερο όταν το δει. Μέσα από το ρόλο μου είδα τη σχέση μου με τον πατέρα μου και διάφορους άντρες στη ζωή μου. Μη ξεχνάτε, η Leah θεωρεί ότι την έχουν προδώσει και τα βάζει, φυσικά, με την πατριαρχία. Το ζήτημα είναι τι επιλέγεις να είσαι εσύ στις σημαντικές στιγμές. Όταν η σειρά φτάσει στο τέλος της, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα γυρίζουν σε αυτή και θα προσπαθούν να την αναλύσουν.

Μπορείς να μας μιλήσεις, χωρίς να κάνεις spoiler φυσικά, για τη σημαντικότητα του χαρακτήρα σου στα επόμενα επεισόδια;

Αυτή η ερώτηση είναι ζόρικη. Τι θα επιλέξει η Leah; Την αγάπη; Την συγχώρεση; Ή θα γίνει ένα “τέρας”; Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε όλοι όταν πληγωνόμαστε, σωστά; Υποτίθεται ότι ήθελε να προστατεύει τους γύρω της αλλά απέτυχε. Τι θα κάνει τώρα που δεν έχει κάτι για να προστατεύσει; Και εδώ είναι που τα πράγματα περιπλέκονται.

Lauren Ridloff (Connie)

Ήσουν fan της σειράς πριν καν υποδυθείς την Connie. Πώς είναι να συμμετέχεις σε αυτή;

Θυμάμαι όταν είδα για πρώτη φορά τη σειρά. Μου άρεσε ο τρόπος που μπορούσα να ταυτιστώ με τους χαρακτήρες. Αγάπησα τον Rick, το πώς θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του, την ανησυχία του, τον φόβο του, τα πάντα. Η σειρά με βοήθησε να δω την επικίνδυνη πλευρά της ζωής αλλά και την ασφάλεια που αισθάνομαι στο σπίτι μου. Θυμάμαι και την πρώτη μου μέρα στα γυρίσματα, να βλέπω τον Rick, με το ψεύτικο αίμα πάνω του. Ήταν τόσο τρομακτικό! Ήρθε θυμάμαι και μου λέει ότι λυπάται που δεν μπορεί να με αγκαλιάσει. Ήταν αστείο που έβλεπα όλα αυτά τα ζόμπι στα διαλείμματα και σκεφτόμουν ότι ναι, είναι κανονικοί άνθρωποι, αλλά την ίδια στιγμή ήταν και τρομακτικό.

Θα δούμε κάποια ηρωική πράξη από την Connie στα επόμενα επεισόδια; Τη θυμόμαστε, για παράδειγμα, να σώζει ένα μωρό.

Ξέρουμε σίγουρα ότι θα δούμε μια άλλη, διαφορετική πλευρά της Connie και θα δούμε πώς ήταν η ίδια πριν την Αποκάλυψη και αυτό είναι ωραίο γιατί θα αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για εκείνη, το πριν και το μετά. Λατρεύω την Connie, είναι από τους αγαπημένους μου ρόλους γενικά.

Για τη νοηματική στο χώρο του θεάματος τι μπορείς να μας πεις;

Νομίζω ότι μπήκα σε αυτό το χώρο την κατάλληλη στιγμή, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να δουν ιστορίες στις οθόνες τους που δεν έχουν ειπωθεί τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι τους αρέσει αυτό. Φυσικά πίσω από μένα υπάρχει μια καταπληκτική ομάδα που με βοηθάει αλλά και ένας εκπληκτικός μάνατζερ.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ του Daryl και της Connie, έτσι δεν είναι;

Σε κάθε επεισόδιο έχουμε διαφορετικό σκηνοθέτη, οπότε νομίζω η σχέση του Daryl και της Connie εξαρτάται από τον σκηνοθέτη. Αισθάνομαι τυχερή που όλοι οι σκηνοθέτες μέχρι στιγμής εμπιστεύονται τους ηθοποιούς τους. Για παράδειγμα ο Norman Reedus  γνωρίζει πολύ καλά τον χαρακτήρα του, ξέρει καλά τις αντιδράσεις του Daryl αλλά και της Connie. Όταν γυρίζουμε μια σκηνή μαζί μιλάμε πολύ, συζητάμε για αυτή όλοι μαζί.

Paola Lazaro (Juanita) – Eleanor Matsuura (Yumiko)

Πήρατε μέρος σχετικά αργά στη σειρά και ήθελα να σας ρωτήσω αν νιώσατε κάποια επιπλέον πίεση, εφόσον ήταν ήδη επιτυχημένη. 

PL: Φυσικά και ήμουν αγχωμένη. Παίρνεις μέρος σε μία καταξιωμένη σειρά, αλλά όλοι ήταν φιλικοί. Είχα δουλέψει πολύ σκληρά με τον χαρακτήρα μου και ήμουν προετοιμασμένη και όταν είσαι τόσο καλά προετοιμασμένη, το άγχος μειώνεται, ειδικά όταν και το υπόλοιπο καστ σου συμπεριφέρεται άψογα. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

EM: Ναι, υπήρχε. Αλλά αυτό ήταν σαν ευχή και κατάρα. Γνώριζα ήδη ότι υπάρχουν καταπληκτικοί ηθοποιοί. Αυτό που με βοήθησε, όμως, ήταν ότι μαζί με εμένα, μπήκε επίσης ένα ακόμα νέο γκρουπ ηθοποιών. Ήμασταν όλοι λίγο αγχωμένοι, θέλαμε να κάνουμε καλή εντύπωση στις πρώτες μας σκηνές.

Ποιο είναι το αντίκτυπο της σειράς στη ζωή σας;

PL: Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη που θα πάρω μέρος στα τελευταία επεισόδια και γενικότερα που αποτελώ μέρος αυτής της ομάδας. Η σειρά είναι σημαντική για μένα, γνώρισα άτομα από όλο τον κόσμο, είναι μια πραγματική ευλογία αυτό. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για όλα όσα ζήσαμε μαζί. Λυπάμαι που φτάνουμε στο τέλος, αλλά την ίδια στιγμή είμαι χαρούμενη που πήρα μέρος στο The Walking Dead.

EM: Η συμμετοχή μου στο The Walking Dead μου άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Μου άλλαξε την καθημερινότητα, ολόκληρη η οικογένειά μου μετακόμισε εδώ μαζί μου. Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν γνωρίζουν τη σειρά παγκοσμίως, οπότε αυτό είναι από μόνο του σημαντικό. Σκέφτομαι επίσης με πόσους καλούς ηθοποιούς συνεργάζομαι.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν διαβάσατε το σενάριο για τα τελευταία επεισόδια;

EM: Δεν έχουμε διαβάσει ακόμα το σενάριο για το τέλος, αλλά δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο γι’ αυτή τη σειρά. Αν και έχω μία εικόνα για το το πώς θα τελειώσει, έχουν αλλάξει πολλά από τις τελευταίες μας συζητήσεις με την Angela. Πραγματικά δεν ξέρω. Ίσως θα έχουμε μερικές ακόμα εκπλήξεις. Και αυτό είναι μέρος της κληρονομιάς του The Walking Dead. Εννοώ οι εκπλήξεις, το να κρατάς το κοινό σε αγωνία.

Το highlight τους χαρακτήρα σας για το Β’Μέρος του 11ου κύκλου;

PL: Α, δεν ξέρω… Ίσως δούμε λίγη αγάπη για την Juanita. Μόνο αυτό μπορώ να πω.

EM: Η Yumiko έχει πολλές ευθύνες. Επίσης την βλέπουμε να συναντά ξανά τον αδερφό της και η σχέση τους δεν είναι και η πιο εύκολη. Γενικά είναι δύσκολα για εκείνη γιατί δεν είναι η ζωή που έχει επιλέξει, αλλά προσπαθεί να επιβιώσει. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό, αλλά θα το δούμε…

«The Walking Dead», πρεμιέρα τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 22:40 αποκλειστικά στο FOX

Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.