Φτάνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ στο σπίτι. Τον κρατάς, τον εξετάζεις και τον αφήνεις πάνω στο τραπέζι. Πριν τον ανοίξεις, όμως, πας στο μπάνιο να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου. Βάζεις τα χέρια σου στον νιπτήρα και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Βαθιές ανάσες. «Μπορείς», λες ξανά και ξανά στο είδωλό σου και προσπαθείς να αναπτερώσεις το ηθικό σου. Βγαίνεις από το μπάνιο και πηγαίνεις στο σαλόνι. Κάθεσαι στον καναπέ, πιάνεις τον λογαριασμό, τον ανοίγεις, ουρλιάζεις και ξαπλώνεις. Δάκρυα κυλούν από τα μάτια σου. Είναι αυτή μια σκηνή από κάποια ταινία; Όχι, είναι μια σκηνή από τη ζωή σου.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βέβαια, προτιμά τον εκλεπτυσμένο κινηματογράφο και εκεί δεν χωρούν οι καθημερινές στιγμές των μικρομεσαίων στρωμάτων. Για τον βουλευτή όλα είναι καλά ή τουλάχιστον πιο καλά από αυτό που παρουσιάζουν οι περισσότεροι. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η «Ελλάδα έχει από τις πιο χαμηλές τιμές ρεύματος». Ορίστε, το ανέκδοτο της ημέρας για να γελάσετε λιγάκι.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πάμε πάλι για να το εμπεδώσουμε: «Η Ελλάδα έχει από τις πολύ χαμηλές τιμές ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά όταν γίνεται η διόρθωση. Η Ελλάδα έχει μία μέση τιμή στις βενζίνες σε σχέση με την Ευρώπη, ακόμα και σε σχέση με τις ΗΠΑ που έχουν τα δικά τους καύσιμα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι αποτελεσματικές για αυτό δεν σας αρέσουν».

Ναι, γι’ αυτό δεν μας αρέσουν κύριε Μπάμπη μας, όχι γιατί, με απλά μαθηματικά, δεν βγαίνουμε. Ή εμείς ζούμε σε άλλο κόσμο ή εσείς, δεν εξηγείται διαφορετικά. Μάλλον επικρατεί το δεύτερο σενάριο.