Ο έρωτας, το σεξ, το πάθος και η απελευθέρωση που απαιτείται ώστε να γίνουν επιτυχώς, είναι τέχνη. Έτσι επιλέξαμε τρία ερωτικά βιβλία που ευχόμασταν να είχαμε ξεφυλλίσει στα αλήθεια. Ίσα ίσα για να αναρωτηθούμε πόσο επιτυχημένα παίζουμε εμείς το παιχνίδι. 

LEA COLOMBO, COLOURS OF MY BODY (2021)

Η φωτογράφος Lea Colombo, στον φακό της οποίας έχει ποζάρει η Billie Eilish, σε αυτή τη σειρά παρουσιάζει φωτογραφίες αναμειγμένες με σκίτσα και ζωγραφική, για να ανακαλύψει τη σχέση της με τον “ανώτερο εαυτό της”. Το σώμα της μεταμορφώνεται σε ενα “δοχείο” έκφρασης, δοσμένα μέσα από μικρά ψήγματα ρεαλισμού. Το αποτέλεσμα, εκτός από βαθύ, είναι και αισθησιακό. 

MARK MCKNIGHT, HEAVEN IS A PRISON (2020)

Η ερημιά σαν concept είναι ένα τοπίο στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ή να χάσει τον εαυτό του. Να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του ή έστω να αποδεχτεί την ύπαρξή τους. Με αυτό το σκεπτικό, o Mark McKnight στο Heaven is a Prison “χάνεται” στη Νότια Καλιφόρνια και καταφέρνει να τιμήσει φωτογραφικά τον queer κόσμο. Ή μάλλον καλύτερα, τον queer “παράδεισο”. Ή και κόλαση. Αισθησιασμός, οικειότητα, γυνμνά σε ένα ερημικό, αχανές τοπίο. 

MONA KUHN, MONA KUHN: WORKS (2021)

Για πάνω από 20 χρόνια, η φωτογράφος Mona Κuhn εξερευνά την εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων για μια ένωση πνευματική. Η Kuhn δημιουργεί βαθειές σχέσεις με τα υποκείμενά της και για αυτό τα πορτραίτα της εκπέμπουν μια σπάνια οικειότητα, από εκείνες που σε κάνουν να μη μπορείς να πάρεις εύκολα τα μάτια σου από πάνω τους. “Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο στις αρχές των 90s, οι Helmut Newton και Herb Ritts ήταν εμβληματικοί, αλλά δεν ήταν αυτοί που θα ήθελα να είμαι”, έχει αναφέρει σε συνέντευξή της στο Dazed. Το MONA KUHN: WORKS είναι μια άτυπη μελέτη της γύμνιας και του αισθησιασμού.