Γιατί μας αρέσει το σινεμά; Επειδή είναι η τέχνη που κλέβει από όλες τις άλλες τέχνες για να αφηγηθεί με τον πιο συναρπαστικό τρόπο μια ιστορία. Χτίζει ένα κόσμο όπου μόνο εκεί θες να ανήκεις. Ειδικά όταν αυτές οι ιστορίες εμπνέονται από την πραγματική ζωή, όταν είναι συγκινητικές, αστείες και διαφορετικές ιστορίες που αγκαλιάζουν κάθε άνθρωπο, τότε ξέρεις ότι ανήκεις στον κόσμο του Pride Fridays της κινηματογραφικής ζώνης της NOVA, όπου κάθε Παρασκευή προβάλλονται ιστορίες που εμπνέουν και γνωρίζουμε προσωπικότητες που μέσα από τις δράσεις και το παράδειγμά τους κατάφεραν να μετακινήσουν τον κόσμο λίγο πιο κοντά στο φως.

Το Pride Fridays, όπως λέει και το όνομα του, προβάλλεται τις Παρασκευές, αλλά χάρη στις εξελιγμένες δυνατότητες της πλατφόρμας EON μπορείς να απολαύσεις τις ταινίες ON DEMAND, σε περίπτωση που δεν προλαβαίνεις τη live προβολή. Εννοείται ότι στο περιεχόμενο της EON δεν θα βρεις μόνο τις ταινίες του Pride Fridays, αλλά και πληθώρα ταινιών ώστε να επιλέξεις. Μάλιστα, αν είσαι φαν του Pride Fridays, η EON θα σου προτείνει προσωποποιημένες επιλογές, με αντίστοιχες ταινίες με βάση όσες έχεις ήδη παρακολουθήσει.

Οι παρακάτω ταινίες κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο όχι μόνο γιατί ανοίγουν την επείγουσα συζήτηση για τις ταυτότητες φύλου, αλλά και γιατί δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος που οφείλουν να πάρουν οι κοινωνίες είναι αυτός κόντρα στα στερεότυπα.

Milk

Το biopic του Gus Van Sant για τον Harvey Milk, το πρώτο ανοιχτά gay πολιτικό που εξελέγη σε δημόσιο αιρετό αξίωμα, είναι μια ενδυναμωτική ιστορία συμπερίληψης, η οποία μάλιστα είχε προβληθεί σε εποχές (2008) όταν ακόμα οι έννοιες του του diversity και της συμπερίληψης δεν είχαν βρει χώρο στον κυρίαρχο λόγο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Sean Penn, σε μία από τις ερμηνείες που καθόρισαν την καριέρα, κάτι που αποδείχθηκε με το Oscar Α΄ ανδρικού ρόλου.

Ο κόσμος μετά

Μια ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται με υποδειγματικό ρυθμό σε εικαστικής αρτιότητας κάδρα. Ένα δραματικό κομψοτέχνημα δια χειρός Mona Fastvold, το οποίο τοποθετείται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το 1850. Η βραδυφλεγής έλξη ανάμεσα σε δύο παντρεμένες γυναίκες, αμφότερες εγκλωβισμένες σε γάμους που, για διαφορετικούς λόγους, είναι δυσλειτουργικοί σε καθηλώνει. Όπως και το δίδυμο των πρωταγωνιστριών, Katherine Waterston και Vanessa Kirby.

Happiest Season

Υπάρχουν rom-coms σήμερα; Μπορεί μια χριστουγεννιάτικη ρομαντική κωμωδία να κρύβει εκπλήξεις; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, διότι το Happiest Season κατορθώνει να κερδίσει ένα στοίχημα που ήταν εξ αρχής δύσκολο. Μια ιστορία coming out, απόλυτα συναφής με το σήμερα. Μια αληθινή ταινία αγάπης, όχι μόνο γιατί αφηγείται την ιστορία της Abby (Kristen Stewart) και της Harper (MacKenzie Davis), δύο ερωτευμένων ηρωϊδων, αλλά και γιατί παρουσιάζει τη δική τους περιπέτεια σε αυτό το ναρκοπέδιο που ονομάζεται αγάπη.

Η κινηματογραφική ζώνη Pride Fridays είναι μόνο ένα μέρος από το πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο της EON, το οποίο μπορείς να ανακαλύψεις εύκολα μέσα από τους πολλαπλούς τρόπους για να βρεις εύκολα τι θα δεις! Είτε μέσω της κλασικής αναζήτησης είτε  με φωνητική αναζήτηση, με ταξινόμηση ανά ημερομηνία προσθήκης/ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις εύκολα την ταινία που θες να δεις.

Μάλιστα, στην πλατφόρμα ΕΟΝ μπορείς να φτιάξεις τη δική σου τηλεόραση μέσα από τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ ώστε να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου κανάλια και προγράμματα.