Αν σου άρεσε το 500 Days of Summer, να ξεκαθαρίσω πως με βρίσκεις απέναντί σου. Η ταινία αυτή ήταν βαρετή και cringy. Ναι, ΟΚ, μίλησε για τους ανεκπλήρωτους έρωτές μας, αλλά μπορούσε και καλύτερα. Γνώμη μου. Μην αρχίσεις τα μπινελίκια σε σχόλια. Καλά, αν επιμένεις, άρχισέ τα. Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω σου έχω 4 ρομαντικές κομεντί που εκπληρώνουν τον σκοπό τους πολύ καλύτερα. 

The Incredible Jessica James (2017)

Μια κοπέλα από το Μπρούκλιν προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο όνειρό της να γίνει θεατρική συγγραφέας, αλλά και μια “επικίνδυνη” δύναμη που την τραβάει πίσω στον πρώην της. Η γνωριμία της με έναν μεγαλύτερο άντρα τη βοηθά να καταλάβει το πόσο βαθιά “παράξενες” καταλήγουν οι προηγούμενες σχέσεις μετά από λίγο.

Κλασικά, ο πρώην, στο μεταξύ, είναι ο LaKeith Stanfield.

Beginners (2010)

Όσο περνάει χρόνο με τον γκέι, ετοιμοθάνατο πατέρα του, ο Όλιβερ γνωρίζει μια γυναίκα την οποία ερωτεύεται αναπάντεχα. Μέσα από τη σχέση του με εκείνη, αλλά και εκείνη του πατέρα του με έναν πολύ νεότερο άντρα, ο Όλιβερ αντιλαμβάνεται πως τα στερεότυπα ανήκουν στα σκουπίδια. Με κάπως κλισέ, αλλά και καθόλου κλισέ τρόπους. Ο Mike Mills, του πρόσφατου C’Mon C’mon, είχε ήδη αποδείξει πως οι ιστορίες καθημερινής τρέλας, μέσα από τον φακό του, μετατρέπονται σε μικρά, θαύματα ταύτισης που υμνούν την περίπλοκη απλότητα της ζωής. 

Sleeping With Other People (2015)

Δυο τύποι που έβγαιναν ως φοιτητές, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια, έχοντας αρκετές ερωτικές εμπειρίες στο ενεργητικό τους. Μη μπορώντας να αγνοήσουν την έντονη ερωτική τους χημεία, προσπαθούν να καταλάβουν αν χρειάζονται ο ένας τον άλλο ως φίλο ή ως εραστή. Η ταινία “έσκισε” στο Sundance και αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει κερδίσει τη δόξα που τους αξίζει. 

The Worst Person in the World (2022)

Μια Millenial γυναίκα προσπαθεί να καταλάβει τι ακριωώς θέλει να κάνει με τη ζωή της. Έχοντας ανάγκη από φλερτ, καταλήγει να ερωτεύται έναν άγνωστο και εγκαταλείπει τον σύντροφό της, με τον οποία άρχισε σιγά σιγά να συνειδητοποιεί πως ούτως ή άλλως δεν θέλουν τα ίδια πράγματα. Κρατάει η σπίθα για πάντα; Σε ποια ηλικία ρισκάρεις τη συναισθηματική ασφάλεια για τον φρέσκο έρωτα; Τι γίνεται όταν η σχέση που εγκατέλειψες ήταν πιο σημαντική από όσο πίστευες; Millennial προβλήματα, που θα μιλήσουν στην ψυχή σου.