Πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι ο σύντροφός σας επιδεικνύει χειραγωγικές, τοξικές ή με άλλο τρόπο κακές συμπεριφορές, ειδικά εάν είστε σε σχέση αρκετό καιρό που αυτές οι συμπεριφορές έχουν γίνει αυτό που λέμε, «φυσιολογικές». Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ποια σημάδια πρέπει να προσέξετε εάν πιστεύετε ή έχετε υποψίες ότι μπορεί να βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνουμε σε σχέσεις με ανθρώπους και ξεκινούν πραγματικά καλά, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν απαράδεκτες συμπεριφορές. Δεν εννοούμε να αφήνει τα βρόμικα ρούχα του στο κρεβάτι, αλλά για συμπεριφορές που δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτές στην κοινωνία.

via GIPHY

«Αν δείχνουν κτητική συμπεριφορά σχεδόν αμέσως ή αν κάνουν από νωρίς αρνητικά σχόλια κατά των άλλων γυναικών».

«Δώστε προσοχή στα ένστικτά σας. Αν σας πιέζουν να πιείτε, να κάνετε ναρκωτικά κ.λπ. ή προσπαθούν να σας κάνουν να παραβιάσετε τα όριά σας, κάτι δεν πάει καλά».

«Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς συμπεριφέρεται αυτό το άτομο στις γυναίκες που δεν του αρέσουν. Πολλοί άντρες που κακοποιούν ή βλέπουν τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα είναι συνήθως καυστικοί απέναντι σε γυναίκες που είναι χοντρές, ανάπηρες ή απλά ηλικιωμένες. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι μόλις σταματήσετε να είστε το σεξουαλικό του αντικείμενο, θα σας συμπεριφέρεται με την ίδια περιφρόνηση.

«Αν σε ζηλεύει συνεχώς ή σε «παιδέψει» για τους πρώην σου, τους συναδέλφους σου, το αφεντικό σου».

«Αυτό είναι προφανές, αλλά κάθε ρατσισμός, σεξισμός, μεροληψία κατά των ομοφυλόφιλων ή κατά των τρανς».

«Δεν μοιράζεται βασικές πληροφορίες για τον εαυτό του, αλλά θέλει να ξέρει τα πάντα για σένα».

«Λατρεύει το Love Bombing. Μην το αγνοήσεις αυτό. Αισθάνεσαι υπέροχα στην αρχή, τραβώντας την προσοχή κάποιου, σε κάνει να νιώθεις σαν η βασίλισσα του σύμπαντος. Δώρα, προσοχή, στοργή, ρομαντισμός, οικειότητα, καταπληκτικό σεξ. Σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής, τόσο ασφαλής που νιώθεις ότι μπορείς πραγματικά να ανοιχτείς. Μετά σταματάει. Ξαφνικά τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Όλα αυτά που έκαναν πριν δεν ξαναγίνονται ποτέ ξανά, και αρχίζεις να είσαι το αντικείμενο της συνεχούς κριτικής και της συναισθηματικής χειραγώγησης».

«Κομπλιμέντα και προσβολές. Πόσες προσβολές είναι στην πραγματικότητα μεταμφιεσμένες σε κομπλιμέντα; Όποιος άντρας κάνει φαινομενικά ανάλαφρα αστεία για την εμφάνισή σου, πρέπει να φύγει από τη ζωή σου. Επίσης, όταν κάνουν κομπλιμέντα, μήπως δείχνουν ζήλια; Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όπως, «Ω, θα σου έλεγα πόσο όμορφη είσαι απόψε, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο έχουν πει όλοι».

«Το πώς ένας άντρας μιλά για τις γυναίκες, ειδικά για τη μητέρα του ή για τις προηγούμενες σχέσεις του δείχνει πολλά».

«Οι άντρες που με οποιονδήποτε τρόπο αστειεύονται για τη συναίνεση, το #MeToo, τον φεμινισμό κ.λπ. με υποτιμητικό τρόπο έχουν από πάνω μεγάλη κόκκινη σημαία για μένα».