«Πόσο καλά γνωρίζεις την πόλη σου».

Τίτλος κλισέ που έχεις διαβάσει τόσες πολλές φορές σε έντυπα, με το άρθρο να συνοδεύεται από προτάσεις για έξοδο (βαρέθηκα) ή από quiz (ξαναβαρέθηκα). Ωστόσο πίσω από αυτόν τον τίτλο, ίσως βρίσκεται μία μεγάλη αλήθεια. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν γνωρίζεις την πόλη στην οποία ζεις; Την πόλη στην οποία μεγάλωσες, την πόλη στην οποία κυκλοφορείς;

Μϊα βόλτα στο Google Maps ήταν αρκετή ώστε να πιάσω τον εαυτό μου να μην γνωρίζει σχεδόν τις μισές περιοχές. Διότι Αττική δεν είναι μόνο Ψυρρή, Πατήσια, Πετρούπολη και Δροσιά για κανα πεϊνιρλί που έτρωγε ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος. Στην Αττική υπάρχουν μέρη που δεν γνωρίζεις και παρακάτω αποκαλύπτουμε τις 5 που αξίζει να επισκεφτείς.

Κίτσι

Ανάμεσα στη Βάρη και το Κορωπί, θα συναντήσεις το Κίτσι. Οικισμός που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Υμηττού και διοικητικά ανήκει στον δήμο Κρωπίας. Αναπτύχθηκε μετά την κατασκευή του νέου αεροδρομίου «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και έχει 4.788 κατοίκους. Η πληθυσμιακή του εξέλιξη είναι χαρακτηριστική της έκρηξης στα Μεσόγεια τα τελευταία χρόνια. Αποτελείται κυρίως από νεόκτιστα σπιτιά. Ίσως ένα «Καφέ της Χαράς» να λείπει από την περιοχή. Επιχειρηματική ευκαιρία.

Χριστούπολη

Απέναντι από το Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, βρίσκεται η Χριστούπολη. Προάστιο των Σπάτων βρίσκεται περίπου 1.5 χιλιόμετρο μακριά από την κύρια πόλη. Μία ανάσα από το αεροδρόμιο, κοντά σε Παλλήνη, δεν είναι τόσο μακριά όσο φαντάζεσαι. Fun fact: Δύσκολα θα συναντήσεις σπίτι που να μην είναι μεζονέτα ή βίλα.

Καρελλάς

Πολύ κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. Ανάμεσα σε Κορωπί και Παιανία, θα ανακαλύψεις τον Καρελλά. Άλλος ένας οικισμός που αποτελείται από καινούρια σπίτια και φυσικά το αεροδρόμιο βοήθησε στην ραγδαία ανάπτυξή του. Κοντά στη βιομηχανική ζώνη της Παιανίας, ο Καρελλάς τα επόμενα χρόνια θα είναι μία τίμια επιλογή για όποιον επιθυμεί την αποκέντρωση.

Χαμολιά

Συνήθως καλοκαιρινός προορισμός για όσους γνωρίζουν τα μυστικά κοντά στο Πόρτο Ράφτη. Σμαραγδένια νερά που δύσκολα συναντάς στην Αττική, με την -ενδεχομένως- ομορφότερη παραλία της Αττικής. Ένας επίγειος παράδεισος με πολυτελή σπίτια. Δεν είναι τυχαίο πως Κυριακού και Μελισσανίδης έχουν σπίτια στην περιοχή

Βόθωνας

 

Η πιο… σκληρή επιλογή. Ο Βόθωνας είναι ημιορεινός οικισμός του Μαραθώνα. Το τοπωνύμιο σημαίνει μεγάλος φυσικός λάκκος, καταβύθιση εδάφους, καθώς βρίσκεται σε κιοιλάδα. Ανήκει διοικητικά στο Δήμο Μαραθώνα και έχει μόλις 177 κατοίκους. Τίμια επιλογή αν θέλεις να χρωστάς λεφτά και θέλεις να εξαφανιστείς ή αν επιθυμείς να τα βρεις με τον εαυτό σου.