Μια διαφορετική κόντρα από αυτές που έχεις συνηθίσει έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες μεταξύ των εκκλησιαστικών κύκλων και του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου με αφορμή τα σχόλια του δεύτερου για τη σειρά του Άγιου Παΐσιου. Πιο συγκεκριμένα, ενοχλήθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ και σειρά πήρε το σάιτ ekklisiaonline.gr. 

O συγγραφέας ανέβασε ένα στιγμιότυπο από τη σειρά που έκανε πριν από μερικές ημέρες πρεμιέρα και έγραψε έναν υποθετικό διάλογο με τον άγιο:

«-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;
-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.
-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;
-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα».

Η ανάρτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από ιεράρχες και εκκλησιαστικούς κύκλους και σαν να μην έφτανε αυτό, του έγινε και μία άγια μήνυση ύψοους 200.000 ευρώ από το σάιτ, το οποίο επικαλείται το άρθρο του αντιρατσιστικού άρθρου.

«Τελευταία φορά με μήνυσε η Χρυσή Αυγή. Λέτε να φοβηθώ τις απομιμήσεις της;» έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος ως απάντηση, αλλά το μπιφ δεν τελειώνει εδώ. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, είπε ότι ο όρος «αποβλάκωση» είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης και του ζήτησε όταν δεν μπορεί να βιώσει αυτό το περιεχόμενο της πίστης, «καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση”».
 
«Μητροπολίτη, δεν σκοπεύω να σιωπήσω. Δεν σιώπησα ποτέ, δεν θα σιωπήσω και τώρα. Ο καιρός που σιωπούσαμε μπροστά στους μητροπολίτες παρήλθε», ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου. Ο μητροπολίτης Πειραιώς, από την άλλη, είπε πως συγγραφέας «περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών». Ε, η απάντηση σε αυτό το σχόλιο ήταν μια «καυτή» φωτογραφία.