Ο Στιβ Ντακ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Άϊοβα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την Τετάρτη χειρότερη μέρα από τη Δευτέρα. Ας δώσουμε ένα βραβείο στον Ντακ, λοιπόν, και ας τον αναβαθμίσουμε σε πρήτανη μιας και ανακάλυψε την Αμερική. Προφανώς και η Τετάρτη είναι χειρότερη μέρα της εβδομάδας, δεν περιμέναμε τους «Γιάνκηδες» να μας το επισημοποιήσουν. Δεν είναι μόνο Ντακ που πιστεύει κάτι τέτοιο, όμως. Ο Πίτερ Ντοντς και ο Κρίστροφερ Ντανσφορθ, επίσης καθηγητές από το κρύο Βερμόντ αυτή τη φορά, υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι είναι down την Τετάρτη συγκριτικά με τις υπόλοιπες μέρες. Η Δευτέρα απαιτεί μια συγνώμη και ίσως ήρθε η ώρα να τη ζητήσουμε, δε νομίζετε;

Πριν περάσουμε στους πέντε λόγους που η Τετάρτη είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας, να πούμε ότι το όνομα του «τρομακτικότερου» χαρακτήρα στην Οικογένεια Άνταμς είναι Wednesday. Τυχαίο; Όχι φυσικά, κάτι ήξεραν οι άνθρωποι. Γενικότερα, θα μπορούσαμε να τα ρίξουμε στον καπιταλισμό, αλλά η συζήτηση θα τραβήξει, οπότε ας περάσουμε στους πέντε, άκρως σημαντικούς λόγους, που αυτή η καταραμένη μέρα δε λέει να περάσει με τίποτα.

Η Τετάρτη είναι μια ρόδα

Και εσύ αυτό το μικροσκοπικό, χαριτωμένο, λευκό χαμστεράκι που παρά την κούρασή του, συνεχίζει να τρέχει ακατάπαυστα. Επίσης, τίποτα δεν αλλάζει τις Τετάρτες, όλα μένουν ίδια. Ακόμα και οι δείκτες του ρολογιού μένουν στάσιμοι.

via GIPHY

Είναι πολύ κοντά, αλλά και τόσο μακριά

Θυμάσαι αυτό το χαλαρωτικό, ηλιόλουστο και ζεστό Σαββατοκύριακο; E, έχουν περάσει τρεις μέρες από αυτό. Κι όμως, μοιάζει τόσο μακρινό. Μην κλαις, θα περάσει. Ίσως και όχι. Σίγουρα όχι. Αγκαλίτσα;

via GIPHY

Τερματισμός; Ας γελάσουμε

Ναι καλά, ούτε τα πρώτα μέτρα δεν έχεις διανύσει. Η Παρασκευή, η κορδέλα του τερματισμού δηλαδή, απέχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα και γι’ αυτό ευθύνεται η επιβράδυνση του χρόνου τις Τετάρτες.

via GIPHY

Πρόωρο burnout

Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας είστε επίσημα πολύ κουρασμένοι για να λειτουργήσετε σωστά, αλλά πρέπει. Και αυτό το πρέπει, είναι που μας καταστρέφει.

via GIPHY

Τα φορτώνεις όλα στην Πέμπτη

Όλοι το ίδιο κάνουμε, μην το αρνείστε. Έχετε αρκετή δουλειά την Τετάρτη, αλλά γιατί είναι τόσο κακή μέρα, μεταφέρετε τη δουλειά σας την Πέμπτη. Η Πέμπτη, λοιπόν, σας βρίσκει κάτω από το γραφείο σας, να κλαίτε, να ουρλιάζετε και να τρώτε ένα κουλούρι που ξεχάσατε εκεί από τη Δευτέρα.

via GIPHY