Κάθε εραστής των ταινιών τρόμου ενδέχεται να έχει χάσει την πίστη του στο είδος, στην ιδέα ότι θα παρακολουθήσει κάποια στιγμή μια ταινία τρόμου η οποία θα του προκαλέσει ανατριχίλα, ταχυπαλμία και έναν επίμονο φόβο, ακόμα και μετά το πέρας της ταινίας. Εραστή, σου έχουμε νέα. Στην πλατφόρμα ΕΟΝ της Nova, έρχονται μερικές ταινίες τρόμου, οι οποίες δίνουν πίσω στο είδος την αίγλη του. 

Τώρα λογικά σκέφτεσαι πως είναι σούπερ όλα αυτά, αλλά δεν είμαστε στα 90s για να δίνεις “ραντεβού” με την ταινία μια συγκεκριμένη ώρα. Μαζί σου, και ευτυχώς για όλους μας, η ΕΟΝ το γνωρίζει αυτό πριν από εσένα. Απόδειξη; Η on demand λειτουργία της. Θέλεις να τη δεις άλλη μέρα; Θέλεις να την παρακολουθήσεις σε ραντεβού με φρέσκο φλερτ; Θες να “καείς” με ταινίες τρόμου ολόκληρο το Σαββατοκύριακο; Υπέροχα. Τις βάζεις on demand και ικανοποιείς τον οργανωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις ταινίες, οργανώνοντάς τες ανά είδος. 

Αν αυτή την περίοδο είσαι σε αναζήτηση τρόμου και σασπένς, βάλε τις παρακάτω on demand. Μας ευχαριστείς αργότερα. 

FOLLOW ME (2020)

https://www.youtube.com/watch?v=tiBE56vQ0Fg

Ένας content creator, σε αναζήτηση περιεχομένου, αρκετά δυνατού, ώστε να μην τον βαρεθούν οι ακόλουθοί του, ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, όπου θα συναντήσει έναν εύπορο άντρα, που έχει υποσχεθεί να του φτιάξει ένα εντελώς προσωποποιημένο escape room. Εκείνος αποφασίζει πως η όλη του προσπάθεια να βγει από αυτό το δωμάτιο θα είναι live, μόνο που η εμπειρία δεν θα θυμίσει σε τίποτα τα escape rooms που ήξερε, αλλά και που ξέρουμε και εμείς. Γενικώς, πρόκειται για μια από εκείνες τις ταινίες τρόμου που δεν τις κάνει “τρόμου” κάποια μεταφυσική υπόνοια και πολλές φορές αυτές είναι και οι χειρότερες. 

THE DARE (2019)

https://www.youtube.com/watch?v=IMm_dKVTegQ

Ξέρεις πώς σε πολλές ταινίες, ένα βαρετό, συνηθισμένο βράδυ μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση μέσα σε δευτερόλεπτα. Το “The Dare” είναι μια από αυτές. Μέσα σε ένα βράδυ, που ο Jake σκόπευε να περάσει με τα παιδιά του, καταλήγει να βρίσκεται όμηρος σε ένα υπόγειο μαζί με άλλα τρία άτομα. Σύντομα συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να σκάψει σε τραύματα της παιδικής του ηλικίας, που προέκυψαν από μια απλή “τόλμη” -του γνωστού παιχνιδιού- για να καταφέρει να σώσει την οικογενειακή του ζωή και να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. 

YOU SHOULD HAVE LEFT (2020)

Ο Theo είναι παντρεμένος με τη Susanna. Ο γάμος τους περνάει κρίση, λόγω της κτητικότητας και της μυστικοπάθειάς του, για το παρελθόν του. Αποφασίζει να φύγει μαζί με τη σύζυγό του και την εξάχρονη κόρη τους, και να μετακομίσουν σε ένα σπίτι στην εξοχή. Δεν είναι κακό να πιστεύεις πως μια αλλαγή παραστάσεων θα σώσει τον γάμο σου, ωστόσο γίνεται κακό όταν το σπίτι το οποίο επιλέγεις επηρεάζει την επαφή σου με την πραγματικότητα, σε σημείο που νομίζεις πως σε αυτό ζει κάποιο πνεύμα που παίζει με το μυαλό σου. Το κακό γίνεται χειρότερο όταν ενδέχεται να έχεις και δίκιο. 

AN AFFAIR TO DIE FOR

Το ραντεβού δυο παράνομων εραστών πάει πολύ στραβά. Στην ταινία αυτή μια γυναίκα απατά τον σύζυγό της και ένας άντρας τη σύζυγό του. Όταν, όμως, η παράνομη σχέση τους γίνεται αντιληπτή, αναγκάζονται να παίξουν ένα αρκετά διεστραμμένο παιχνίδι επιβίωσης. Ο άντρας που τους έχει παγιδεύσει δεν αστειεύεται. Με λίγα λόγια, ένα Σαββατοκύριακο μετατρέπεται σε ένα ψυχολογικό παιχνίδι για γερά μυαλά. 

Δες τις υπόλοιπες επιλογές που σού δίνει η πλατφόρμα ΕΟΝ της Nova εδώ