Μερικοί άνθρωποι είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και ότι συγκινούνται απίστευτα εύκολα από από το δράμα μιας ταινίας. Μπορεί αυτά τα άτομα να τα βλέπουμε ως συναισθηματικά εύθραυστα, κυρίως όταν βλέπουμε άντρες (φτάνει πια με αυτό το στερεότυπο) να κλαίνε, αλλά δεν χρειάζεται να κρύβετε τα δάκρυά σας στον κινηματογράφο. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ίσως πρέπει ακόμη και να αισθάνεστε περήφανοι για αυτά τα δάκρυα, επειδή το κλάμα στις ταινίες δείχνει την ανθρωπιά σας, τονίζει την ενσυναίσθησή σας και είναι το σημάδι κάποιου με ισχυρή συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτά τα άτομα, λοιπόν, είναι κατάλληλα για να ηγηθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Κλάψτε ελεύθερα.

Για να σας βοηθήσουμε με αυτό και για να ανέβετε γρήγορα στην ιεραρχία της εταιρείας σας, φτιάξαμε μια λίστα με τις ταινίες που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν τα μάτια σας να κοκκινίσουν.

Notebook (2004)

via GIPHY

Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που διαβάζει μια ιστορία σε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε ένα γηροκομείο. Η ιστορία που διαβάζει ακολουθεί δύο νεαρούς εραστές που ονομάζονται Allie και Noah, που συναντιούνται ένα βράδυ σε ένα χώρο με όμορφα, πολύχρωμα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς, όμως, τους χωρίζουν οι γονείς της Allie που δεν θέλουν να βλέπουν την άπορη οικογένεια του Νoah και απομακρύνουν την κόρη τους από κοντά του. Βασικά, ό,τι πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτή την ταινία θα τα βρείτε εδώ.

My Girl (1991)

via GIPHY

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού που ζει στο Μάντισον της Πενσυλβάνια το καλοκαίρι του 1972. Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στο κλασικό ομώνυμο τραγούδι του 1964 των The Temptations, το οποίο εμφανίζεται επίσης στο τέλος της ταινίας. Ένα βιβλίο βασισμένο στην ταινία γράφτηκε από την Patricia Hermes. Έχει μερικά δυνατά σημεία.

The Pursuit of Happiness (2006)

via GIPHY

Ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα, εδώ είμαστε. Ένας ταλαιπωρημένος πωλητής αναλαμβάνει την επιμέλεια του γιου του καθώς είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια επαγγελματική καριέρα που θα αλλάξει τη ζωή του. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία για έναν άνδρα που ονομάζεται Christopher Gardner. Ο Gardner έχει επενδύσει πολλά σε μια συσκευή γνωστή ως «σαρωτής οστικής πυκνότητας». Νιώθει ότι τα κατάφερε πουλώντας αυτές τις συσκευές. Χμ…

Marriage Story (2020)

via GIPHY

Οι πιθανότητες να την έχεις δει είναι πολλές, παρόμοιες με αυτές του Notebook. Mιλάμε για μια ταινία χαρούμενη, που σε γεμίζει με μια περίεργη αισιοδοξία. Καλά, με τίποτα. Το Marriage Story είναι μια δραματική ταινία του 2019 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Noah Baumbach, ο οποίος ήταν παραγωγός της ταινίας με τον David Heyman. Η ταινία ακολουθεί ένα παντρεμένο ζευγάρι, μια ηθοποιό (Johansson) και έναν σκηνοθέτη θεάτρου (Driver), που περνούν από ένα όχι και τόσο όμορφο διαζύγιο.

Dead Poets Society (1989)

via GIPHY

Βρισκόμαστε στο 1959, στο απίστευτα συντηρητικό οικοτροφείο του Βερμόντ με το όνομα Welton Academy και η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή αγγλικών που εμπνέει τους μαθητές του μέσω της διδασκαλίας της ποίησης. Μοναδικός, καταπληκτικός Robin Williams.