Μιλάμε για ηθοποιούς που ήταν τόσο καλοί σε έναν συγκεκριμένο ρόλο που ο χαρακτήρας φαίνεται αδιανόητος χωρίς αυτούς. Είναι συχνά χαραγμένοι στις αναμνήσεις μας ως «ο χαρακτήρας» (ο Ρος από τα Φιλαράκια) και είναι πολύ δύσκολο για εμάς να κάνουμε διάκριση μεταξύ των ηθοποιών και του χαρακτήρα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε κάποιον άλλο να τους υποδύεται.

Εμίλια Κλαρκ ως Νταινέρυς Ταργκάρυεν στο Game of Thrones

Είχε μόλις τελειώσει τη δραματική σχολή, 23 ετών και με μόνο δύο ρόλους στην οθόνη, όταν έλαβε τον ρόλο της Daenerys Targaryen. Πέρασε την επόμενη δεκαετία φθάνοντας σε ένα επίπεδο παγκόσμιου σταρ, καθώς το Game of Thrones έγινε, μάλλον απροσδόκητα, η μεγαλύτερη εκπομπή στον πλανήτη.

Μπράιαν Κράνστον ως Γουόλτερ Γουάιτ στο Breaking Bad

Μεταμορφώθηκε από έναν συνηθισμένο δάσκαλο χημείας σε έναν αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών, παίρνοντας δικαίως μια μόνιμη θέση στο Hall of Fame των αντιήρωων της τηλεόρασης. Οι ιθύνοντες του καναλιού δίστασαν αρχικά να δώσουν στον Κράνστον λόγω του προηγούμενου κωμικού του ρόλου στο Malcolm in the Middle. Ο Μπράιαν Κράνστον είπε ότι εμπνεύστηκε εν μέρει από τον πατέρα του για το πώς ο Walt κουβαλάει τον εαυτό του σωματικά, τον οποίο περιέγραψε ως “λίγο καμπουριασμένος, ποτέ όρθιος, σαν να κουβαλά το βάρος του κόσμου στους ώμους αυτού του ανθρώπου”.

Μάθιου Πέρι ως Τσάντλερ Μπινγκ στο Friends

Η σειρά είχε τεράστια επιτυχία και ο Πέρι, μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του, έγιναν παγκόσμιες διασημότητες – κάτι που ο Πέρι ήθελε από τότε που βγήκε στην τηλεόραση. «Έβγαινε καπνός από τα αυτιά μου, ήθελα τόσο πολύ να γίνω διάσημος», είπε στους New York Times το 2002. «Θέλεις την προσοχή, θέλεις τα χρήματα και θέλεις την καλύτερη θέση στο εστιατόριο». Δεν πήγε πάρα πολύ καλά όλο αυτό όπως είδαμε στο reunion.

Βαϊόλα Ντέιβις ως Αναλιζ Κίτινγκ στο How to Get Away with Murder

Το 2014, η Ντέιβις άρχισε να υποδύεται τη δικηγόρο Annalize Keating στην τηλεοπτική δραματική σειρά του ABC How to Get Away with Murder και το 2015 έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το Βραβείο Primetime Emmy για το ρόλο της στην δραματική σειρά. Έχει δώσει αντιπροσώπευση σε πολλές μαύρες γυναίκες με τους ρόλους της. Έχει χαρακτηριστικά πει σε συνεντεύξεις της ότι «νιώθεις ότι αν δεν φοράς xsmall και είσαι ξανθιά, με γαλάζια μάτια —που είναι επίσης όμορφα— τότε δεν περιλαμβάνεσαι στην αρένα της θηλυκότητας και της πολυπλοκότητας. Δεν θέλω ποτέ η τέχνη μου να το αντιπροσωπεύει αυτό. Θέλω η τέχνη μου να σας αντιπροσωπεύει, εμένα, τη μαμά μου, τις θείες μου, ξέρετε, όλους».

Στιβ Καρέλ ως Μάικλ Σκοτ στο The Office

Αν είχε επιλεγεί κάποιος άλλος για τον ρόλο, η αμερικανική εκδοχή της σειράς μπορεί να μην είχε δεύτερη σεζόν – πόσο μάλλον να γίνει το τεράστιο pop culture φαινόμενο που είναι σήμερα. Ο Καρέλ μπόρεσε να κάνει έναν χαρακτήρα τόσο προβληματικό και προσβλητικό όσο ο αγαπημένος του Μάικλ Σκοτ, επειδή είχε βαθιά κατανόηση των αληθινών προθέσεων του ρόλου του.