Πριν από το Disney Plus, οι σειρές του Netflix που βασίζονταν στο σύμπαν της Marvel μας είχαν φέρει υπερβολικά κοντά με το MCU και αυτή ήταν μία επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για μια streaming πλατφόρμα. Σύντομα, όμως, δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το Daredevil, το Luke Cage, την Jessica Jones, το Iron Fist, τον Punisher και The Defenders στο Netflix. Εντάξει τα υπόλοιπα, αλλά χωρίς το εκπληκτικό από όλες τις απόψεις Daredavil, τι θα κάνουμε;

Η είδηση ​​της αφαίρεσης του MCU περιεχομένου έγινε γνωστή What’s on Netflix, καθώς οι θεατές παρατήρησαν τις γνωστές σημαίες στην εφαρμογή Netflix. Εκπρόσωποι του Netflix και της Disney που αρνήθηκαν να πουν το όνομά τους δημόσια, επιβεβαίωσαν στο The Verge ότι η άδεια χρήσης του Netflix λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Βέβαια, από τότε που μπήκε στο παιχνίδι το Disney Plus ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει διαζύγιο.

via GIPHY

Το Polygon επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή έρχεται διότι μερικοί χαρακτήρες από τις σειρές του Netflix εμφανίστηκαν στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel. Ο Charlie Cox έφερε τον Daredevil χαρακτήρα του στο Spider-Man: No Way Home, ενώ ο Vincent D’Onofrio έπαιξε τον Kingpin στη σειρά Hawkeye στο Disney Plus.

Αυτό φέρνει και τέλος στη συνεργασία που ξεκίνησε το 2012 και πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες με την πρεμιέρα του Daredevil στο Netflix το 2015. Μέχρι το 2018, όλες οι σειρές είχαν ακυρωθεί, αφήνοντάς τις στον «αέρα».

Δεν έχει γίνει γνωστό από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί με τις σειρές μετά την αποχώρησή τους από το Netflix, και ενώ η μπορούν να γίνουν διάφορες εικασίες, πχ ότι μπορεί να επιστρέψουν με κάποια άλλη μορφή, θα ήταν καλό να τις απολαύσετε τις επόμενες εβδομάδες. Όσο μπορείτε δηλαδή.