Είναι το Tinder το κατάλληλο μέρος για να συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου; Να δεις στα μάτια ενός προφίλ τον «πρίγκιπα του παραμυθιού»; Έτσι πίστευαν μέχρι πρόσφατα κάποιες γυναίκες όταν γνώρισαν τον Shimon Hayut, έναν Ισραηλινό παπατζή που παρίστανε τον Simon Leviev: «Γιο του μεγιστάνα και Βασιλιά των διαμαντιών, Lev Leviev». Ο κοσμοπολίτης «Πρίγκιπας των Διαμαντιών» αποδείχτηκε ο «Απατεώνας του Tinder», οι γυναίκες που τον ερωτεύτηκαν και τον εμπιστεύτηκαν έχασαν χιλιάδες δολάρια και ο ίδιος κέρδισε μία θέση σε ντοκιμαντέρ του Netflix.

Επαγγελματίας απατεώνας, λοιπόν, ο Shimon Hayut κατάφερε να αντιγράψει άριστα τον «Δημήτρη ή Αλέξη ή Θανάση ή Θάνο» του «Ρετιρέ», ο οποίος έφαγε λεφτά από την Χαρούλα και την Ειρήνη δήθεν για να φέρει γαριδάκια από την Ιαπωνία. Διότι η ζωή αντιγράφει την τέχνη και το Netflix τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Ωστόσο, μεταξύ μας, ο Shimon Hayut αποτελεί το είδωλο για κάθε απατεωνίσκο εκεί έξω, που πουλάει παπάτζες σε ανυποψίαστα θύματα. Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τους εκκολαπτόμενους Έλληνες απατεώνες του Tinder και τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε για το ιδανικό προφίλ θα τα συναντήσεις παρακάτω.

Η πραγματική του ταυτότητα

Όπως κάθε απατεώνας που σέβεται τον εαυτό του, δεν αποκαλύπτει ποτέ την πραγματική του ταυτότητα. Συστήνεται ως Alexandros Nikolaidis, κληρονόμος ενός ελληνοαμερικανού μεγιστάνα που κατέχει πλέον το 51% των μετοχών της αυτοκρατορίας του πατέρα του. Αυτήν την εποχή ζει ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ψάχνοντας για νέες επιχειρηματίες ευκαιρίες. Στην πραγματικότητα, το όνομά του είναι Μπάμπης Παπατζής και ζει ανάμεσα σε Νέα Ιωνία και Άγιο Ελευθέριο. Και η νέα επιχειρηματική του ευκαιρία βρίσκεται στο επόμενο θύμα του Tinder.

Μένει με τη μάνα του στα Πατήσια (φυσικά δεν πληρώνει για νοίκι)

Ωραίο το Λονδίνο, ακόμη πιο γοητευτική η Νέα Υόρκη αλλά σαν τα Πατήσια δεν έχει. Ειδικά όταν δεν πληρώνεις και ενοίκιο. Ο γοητευτικός Μπάμπης, ο Πρίγκιπας των Πατησίων, μένει με τη μάνα του σ’ ένα δυάρι με θέα τον φωταγωγό ενώ φυσικά δεν τσοντάρει ούτε για τα κοινόχρηστα. Και πώς να το κάνει όταν του έχει κοπεί μέχρι και το επίδομα από τον ΟΑΕΔ;

Άνεργος entrepreneur που ετοιμάζεται να πιάσει την «καλή» μέσω κρυπτονομισμάτων (ή του Στοιχήματος)

Οι επιχειρήσεις που έχει αναλάβει από τον πατέρα του πάνε από το καλό στο καλύτερο. Ο τύπος είναι λες και τον έχει ευλογήσει ο θεός. Οτιδήποτε κι αν πιάνει γίνεται χρυσός, αλλά σιχαίνεται να μένει στάσιμος. Θέλει να κάνει το επόμενο βήμα. Αλλά όλα αυτά σ’ ένα παράλληλο σύμπαν. Διότι σε αυτό που ζούμε όλοι, κάπου στο διαδίκτυο, διάβασε για τη νέα «μπίζνα» που ακούει στο όνομα κρυπτονομίσματα. Αισθάνεται τυχερός. Τώρα ήρθε η σειρά του να πιάσει την «καλή». Ο άνεργος «entrepreneur» πείθει το θύμα του να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα. Εκείνη του δανείζει χρήματα και εκείνος σε μία αναλαμπή της στιγμής αποφασίζει να τα επενδύσει στον ξέρο άσο του Αστέρα Τρίπολης με τον Ιωνικό. Το 1.75 είναι δώρο. Το ματς έρχεται 2-3. Ο Μπάμπης απογοητευμένος αποφασίζει να φύγει εσπευσμένα για Κάιρο.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι ένα σπουδαγμένο παιδί. Διδακτορικό στην διοίκηση επιχειρήσεων και μ’ ένα πλούσιο βιογραφικό πάντα σε θέση ευθύνης στις εταιρείες που έχει εργαστεί. Την ίδια στιγμή ο Μπάμπης Παπατζής έχει μάθει τη ζωή στο πεζοδρόμιο. Με διδακτορικό στα φρουτάκια και στην παπάτζα, ο Μπάμπης έχει εργαστεί ως αυτοφωράκιας. Ταυτόχρονα έχει την ικανότητα να μυρίζει από χιλιόμετρα το ανυποψίαστο θύμα του. Είναι ένας μεγιστάνας από αλάνα. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το πανεπιστήμιο της ζωής δείχνουν τον δρόμο για να «δαγκώσει» την επόμενη γυναίκα που θα βρεθεί στο διάβα του.

Η γνώση είναι δύναμη

Η μέρα του Αλέξανδρου ξεκινάει με ενημέρωση από το Forbes και όσο βρίσκεται καθ’οδόν για το γραφείο, ακούει επιχειρηματικά podcast στην Bentley του. Η καθημερινότητα του Μπάμπη θα τον βρει με την Match Money ανά χείρας. Η προϊστορία παίζει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β’ Αγγλίας και η Σριούμπερι παίζει το ματς της ζωής της κόντρα στην Ρέξαμ. Φορτώνει τον άσο με τα δανεικά από το νέο θύμα του. Εκείνος θα χάσει ένα δελτίο, η Σριούμπερι μία κατηγορία. Παίζει με μυαλό και νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του. Μέχρι να φτάσει στο πρακτορείο, γελάει με «αστεία» από το Τσίλι Καφενείο.