Τα κινηματογραφικά ζευγάρια είναι άπειρα. Ειλικρινά, κάθε ταινία έχει και ένα. Ωστόσο, μιλώντας για ταινίες που ανήκουν στο genre των δραματικών/κωμικών ρομάντζων, τότε δεν είναι όλα και τόσο επιτυχημένα. Τι ορίζουμε ως επιτυχημένα, μιας και η λέξη είναι σχετική; Τα ζευγάρια με μια σεξουαλική χημεία που δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Μια ερωτική ένταση από εκείνες που σε παίρνουν μαζί τους, στην πορεία της ταινίας, σε σημείο τέτοιο που ουρλιάζεις «π*δ*χτείτε επιτέλους», με ποπ κορν να ξεχύνονται από το στόμα σου.

Ναι, για τέτοια ζευγάρια μιλάμε, στο mainstream σινεμά, και για αυτόν τον λόγο θα δεις το ζευγάρι Άστον Κούτσερ και Νάταλι Πόρτμαν, στη μικρή λίστα παρακάτω, και όχι τους Τίμπερλεϊκ και Κούνις. Γιατί οι πρώτοι κατάφεραν να μας πείσουν πως είτε casual είτε όχι, το σεξ θα είναι καλό. Όπως και να έχει.

Εξιλέωση (2007)

Στην Εξιλέωση, Κιρα Νάιτλι και Τζέιμς ΜακΆβοϊ είναι δυο ερωτευμένοι νεαροί, τους οποίους χωρίζουν από θέματα κοινωνικής τάξης και έναν ολόκληρο παγκόσμιο πόλεμο, μέχρι η μικρή αδερφή της Νάιτλι στην ταινία, η οποία είναι η Σίρσα Ρόναν, η γνωστή Ladybird, την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε καταφέρει να ξε-αντιπαθήσουμε, παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει από το Atonement.

Μικρά Αγγλία (2013)

Πηνελόπη Τσιλίκα. Ανδρέας Κωνσταντίνου. Άνδρος. Θέλουν να είναι μαζί. Δεν είναι. Φτάνουμε στο τέλος της ταινίας μέχρι να μάθουμε ότι τελικά έκαναν σεξ αυτοί οι δυο, αλλά και που το μαθαίνουμε, τα πράγματα έχουν πάει πολύ πιο στραβά από όσο αντέχαμε. Ταινιάρα, αλλά μη δούμε χαρά και εμείς, Παντελή Βούλγαρη;

Πειρατές της Καραϊβικής (2003)

OK, είναι δύσκολο να κλέψει κανείς την παράσταση από τον Τζόνι Ντεπ σε αυτή την ταινία. Παρόλα αυτά, δεν είναι ψέμα: Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι σε έκαναν ξεκάθαρα να επικεντρωθείς στο μικρό love story που κατά τα άλλα υπάρχει σαν διακοσμητικό στην ταινία. Ενδέχεται να είναι από τα πιο ψυχοβγαλτικά ζευγάρια, αλλά με μια σεξουαλική ένταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε.

Μόνο το σεξ δεν φτάνει (2011)

Όταν κυκλοφόρησε το “Μόνο το σεξ δεν φτάνει” οι σχέσεις καθαρά και μόνο για σεξ ήταν στα πάνω τους. Ξέρεις, εκείνες τις εποχές που θεωρούταν κανείς cool αν είχε έναν fuck buddy. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, η συγκεκρινένη ταινία, αλλά και το “Όχι μόνο φίλοι” έκαναν την εμφάνισή τους στις αίθουσες. Μόνο που στην πρώτη περίπτωση είχαμε να κάνουμε με ένα «ζευγάρι» που η χημεία του σε έπειθε να παρακολουθήσεις την πλοκή μιας κλισέ ταινίας, γιατί πρέπει να κάνουν σεξάρα, διάολε, ενώ στη δεύτερη, δυο άβολα πλάσματα που επιβεβαιώνουν τα πιο βαρετά στερεότυπα. Sorry Not Sorry.

Pretty Woman (1990)

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ είναι το crush που κληρονομήσαμε, χωρίς να κλωτσάμε, από τις μανάδες μας. Και αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που κληρονομήσαμε από τις μανάδες μας έτσι αβίαστα. Σε αυτή την ταινία, εκείνος και η Τζούλια Ρόμπερτς μας έβαλαν σε ένα ήπιο roller coaster, στο οποίο χαλαρά θα ανεβαίναμε μια φορά την εβδομάδα.