Πρεμιέρα έκανε χθες η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά του  MEGA, «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» και όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος των social media βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις του. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το #AgiosPaisios έγινε νο1 trend στο Twitter, τη στιγμή που η τηλεθέαση έφτασε σε τέταρτο και το 38%. Χωρίς να δηλώνουμε προφήτες ή ειδικοί στο στοίχημα, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η ανταπόκριση του κοινού θα ήταν μεγάλη αφού μιλάμε για μια νέα σειρά μυθοπλασίας που παρουσιάζει την ιστορία του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του. Όπου υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, στην προκειμένη περίπτωση σεναριακή και σκηνοθετική στη μεταφορά μιας ιστορίας με θρησκευτικό περιεχόμενο, υπάρχει και αντίδραση και έτσι τα όσα είδαμε και διαβάσαμε, δεν μας προκάλεσαν καμία εντύπωση.

Στη πλειοψηφία του το τηλεοπτικό κοινό -φαίνεται από τα νούμερα άλλωστε- είχε ανάγκη τη σειρά του Γιώργου Τσιάκκα και του Στάμου Τσάμη αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την μελλοντική της απήχηση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Μπορούμε όμως να μιλήσουμε για την πρεμιέρα και τα 4 πράγματα που κρατήσαμε από αυτή.

Η τηλεόραση βρήκε το δρόμο της προς τη θέωση

Ή το δρόμο προς την υψηλή τηλεθέαση, όπως το πάρει κανείς. Η βιογραφική σειρά του MEGA άγγιξε μέχρι και το 38% αν και κάτι τέτοιο μοιάζει λογικό εφόσον μιλάμε για πρεμιέρα και για ένα περιεχόμενο που σε καλεί να το εξετάσεις, έστω και επιφανειακά. Από την άλλη, η σειρά «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό» μεταφέρει ένα θρησκευτικό, ζεστό μήνυμα μέσα από ένα τεχνολγικό, ψυχρό επίτευγμα: αυτό της τηλεόρασης. Έχει και αυτό τη σημασία του, έτσι δεν είναι; Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι και η τελευταία.

https://twitter.com/hashtag/AgiosPaisios?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Η ερμηνεία του Νικήτα Τσακίρογλου

Ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να υποδυθεί τον μοναχό Αρσένιο για να του δώσουμε συγχαρητήρια. Ο ηθοποιός σήκωσε το βάρος του ρόλου με τον καλύτερο τρόπο και δικαίωσε όσους επικεντρώθηκαν πρώτα στο καστ και μετά στο περιεχόμενο της σειράς. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η ερμηνεία του είναι άξια αναφοράς. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από την ιστορία του Παΐσιου, σίγουρα όμως θα απολαύσουμε τις υποκριτικές ικανότητες του Νικήτα Τσακίρογλου.

https://twitter.com/hashtag/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82%CE%A0%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η θρησκεία εξακολουθεί να είναι σημαντική στην Ελλάδα

Το γνωρίζαμε, αλλά η δημιουργία μιας βιογραφικής σειράς για τον Άγιο Παΐσιο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ένα κενό στην τηλεόραση το οποίο έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί. Έτσι και έγινε. Ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της Ορθοδοξίας βρήκε το χώρο του στις οθόνες μας και από τα νούμερα που σημείωσε στην πρεμιέρα του, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που, εκτός από ριάλιτι επιβίωσης και μαγειρικής, ζητά το «κάτι άλλο».

https://twitter.com/hashtag/AgiosPaisios?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Τα δύο στρατόπεδα στο Twitter

Εντάξει, το περιμέναμε. Στις πρεμιέρες γίνεται ένας χαμός στο Twitter και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με το «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» καθώς όταν περιπλέκεται το θείο με την μυθοπλασία, συνήθως το αποτέλεσα είναι από μέτριο μέχρι κακό. Για την ποιότητα της σειράς και το αν τελικά αξίζει δεν μπορούμε να πούμε πολλά για την ώρα, όμως οι χρήστες του Twitter βρήκαν την ευκαιρία να χωριστούν σε στρατόπεδα. Υπάρχουν αυτοί που «υποκλίνονται», υπάρχουν και αυτοί που, με αρκετό σαρκασμό, κράτησαν τις αποστάσεις τους και θυμήθηκαν όσους προσκυνούσαν ένα κάστανο. Λογικό. Αν δεν βλέπαμε διαφορετικές απόψεις και ιντερνετικούς διαπληκτισμούς με αφορμή την συγκεκριμένη σειρά, θα υπήρχε πρόβλημα.

https://twitter.com/hashtag/AgiosPaisios?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw