​Έμποροι ναρκωτικών με πολιτικές ανησυχίες; Συνολικά κατασχέθηκαν 323 πλάκες ρητίνης κάνναβης, βάρους 250 γραμμαρίων η καθεμία, στην πόλη Αλ Μαρτζ, στη βορειοανατολική Λιβύη, ανέφερε ένας αξιωματούχος αυτής της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

https://twitter.com/hashtag/Russia?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το φορτίο ξεβράστηκε σε μια παραλία κοντά στην Αλ Μαρτζ, ανέφερε ένα στέλεχος της υπηρεσίας, χωρίς να διευκρινίσει από πού προερχόταν, ούτε γιατί οι πλάκες κάνναβης εικονίζουν τον Πούτιν. Οι λιβυκές αρχές συχνά διαπιστώνουν ότι τα ναρκωτικά που εντοπίζουν φέρουν παράξενες εικόνες: την Κυριακή, κατασχέθηκαν πλάκες χασίς με το σήμα μιας γαλλικής μάρκας ειδών πολυτελείας. Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται οι πλάκες του χασίς, η μία πάνω στην άλλη, και το πορτρέτο του Πούτιν, με κοστούμι και μαύρη γραβάτα.

Η διακίνηση ναρκωτικών και νοθευμένου αλκοόλ έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη Λιβύη, κυρίως επειδή τα σύνορα δεν φυλάσσονται καλά μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.

Σε άλλα νέα, επέμεινε στη σκληρή γραμμή απέναντι στο ΝΑΤΟ ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την πολύωρη συνάντησή του χθες με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Κρεμλίνο. Στη συνέντευξη Τύπου αργά χθες, ο κ. Πούτιν αμφισβήτησε ότι το ΝΑΤΟ είναι μία αμυντική συμμαχία και τόνισε ότι «ορισμένα όπλα δεν πρέπει να αναπτύσσονται κοντά στα σύνορά μας».Πάνω από πέντε ώρες κράτησε η χθεσινή συνάντηση του Εμάνουελ Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, με τους πολιτικούς αναλυτές να επιχειρούν σήμερα να αξιολογήσουν την πρόοδο που μπορεί να επιτεύχθηκε σχετικά με την γεωπολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κατώφλι της Ουκρανίας.