Γελάει ο κόσμος με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ που απειλεί να κλείσει το Facebook στην Ευρώπη

Χάρη θα μας κάνεις αν βάλεις λουκέτο.

Γελάει ο κόσμος με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ που απειλεί να κλείσει το Facebook στην Ευρώπη

Χάρη θα μας κάνεις αν βάλεις λουκέτο.


Να δούμε Meta τι θα καταλάβεις; Κλείσε και το Instagram να γελάει το TikTok μαζί σου. Τι συμβαίνει; Στην ετήσια έκθεση για την Επιτροπή Κεφαλαιογοράς υπάρχει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την εταιρεία που αλλάζει ονόματα και σύμπαντα μετά από μερικά σκανδαλάκια σύμφωνα με το οποίο η Meta θα βάλει λουκέτο σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη. Στην πολυσέλιδη έκθεση (134 σελίδες)  και συγκεκριμένα στην σελίδα 36, αναφέρεται ότι το Facebook και το Instagram θα μπορούσαν να σταματήσουν στην Ευρώπη εάν η εταιρεία του δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δεδομένα ευρωπαίων χρηστών στους διακομιστές της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί  δεδομένων εμποδίζουν την εταιρεία να απορροφά τα δεδομένα των Ευρωπαίων και να τα παρέχουν σε αμερικανικές εταιρείες και αυτό δεν αρέσει στον Μαρκ και τα φιλαράκια του. Σου λέει κυρία μου έχεις δωρεάν Facebook προφίλ άρα θέλω τα δεδομένα σου για να τα πουλάω σε διαφημιστές να σου πασάρουν ό,τι ζητήσεις. Αλλά, οι νόμοι της Ευρώπης μάλλον μας προστατεύουν και λένε στον Μαρκ, ώπα αγορίνα, τα δεδομένα των χρηστών δεν μπορείς να τα μεταφέρεις έξω από την ΕΕ.

Και τι σημαίνει αυτό για τη Meta; Δεν μπορεί να συνάψει νέες συμφωνίες και δεν θα έχει ικανότητα να προσελκύει τους διαφημιστές.

Επικοινώνησε η εφημερίδα CityAM με την Meta και βγήκε να απαντήσει ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.  Ο Νικ Κλεγκ, που κάποιοι τον θυμούνται ως αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Αγγλίας και συγγραφέα πλήθος πονημάτων κατά του Brexit είπε «προτρέπουμε τις ρυθμιστικές αρχές να υιοθετήσουν μια ρεαλιστική προσέγγιση για να ελαχιστοποιήσουν την  αναστάτωση σε πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις για να μεταφέρουν τα δεδομένα με ασφαλή τρόπο».

Άπειρες επιχειρήσεις εκεί έξω βασίζονται αποκλειστικά στο Instagram και το Facebook για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Μια ήπειρος χωρίς το Facebook δεν μπορεί να υπάρξει για αυτές τις εταιρείες. Δεν θα ήταν βιώσιμο το μέλλον τους. Ένα μήνυμα θέλησε να στείλει ο Μαρκ που μάλλον δεν περνάει και πολύ καλά τελευταία.

Ας μπορεί, ας κάνει την απειλή αυτή υπόσχεση, να δούμε κάτι θέλουμε.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα