Μερικές φορές απλά η δεκάδα των πιο δημοφιλών σειρών και ταινιών του Netflix σε κάνει να απορείς. Γιατί βλέπουμε τόσο κακές σειρές; Αναπάντητο χρόνια ερώτημα. Αλλά, ισχύει. Είδα ότι ένα μεξικάνικο ερωτικό θρίλερ τρεντάρει και βρίσκεται ήδη στη δεύτερη σεζόν και μάλλον άργησα στο πάρτι αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα χορέψω.

Ξεκίνησα την πρώτη σεζόν και μέσα σε ένα επεισόδιο αναρωτήθηκα αν έχουν OnlyFans λογαριασμό οι ηθοποιοί. Φθηνό σοφτ πορνό με παντρεμένες που ο σύζυγος παραμέλησε και βρέθηκε ένας 25χρονος ειδικός στις ζυγοσταθμίσεις ανάμεσα στα πόδια τους. Δεν προσπαθεί η σειρά να μας πείσει για κάτι, ξέρει πολύ καλά τι είναι και ποιο είναι το κοινό της. Και του δίνει αυτό που θέλει.

https://twitter.com/Lnzlpd/status/1489609950993301505?ref_src=twsrc%5Etfw

Μια αυτοκτονία που ίσως είναι δολοφονία, πολύ σεξ, πάρα πολύ γυμνό και μια σαπουνόπερα για να κάνεις eyeroll κάθε δεύτερη σκηνή. Γιατί μέσα στην πλοκή μιλάνε για γυναικοκτονίες και φεμινισμό τόσο επιφανειακά που πιστεύεις ότι το κάνουν επίτηδες.

Η Άλμα είναι μια καθηγήτρια πανεπιστημίου  (με άθλια σεξουαλική ζωή αλλά με ζωηρή λίμπιντο)ακούει τον σύζυγό της σε μια ύποπτη τηλεφωνική συνομιλία με τη γραμματέα (κλισέ αλλά από τη ζωή βγαλμένο) και, στη συνέχεια, επισκέπτεται τη φρεσκοχωρισμένη φίλη της, η οποία τη σέρνει σε ένα κλαμπ. Εκεί συναντά τον Ντάριο και κοιμούνται μαζί. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Παίζει μια δεύτερη πλοκή με την έφηβη κόρη της Άλμα, τη Ζόι και το αρχετυπικό τεκνό που γράφει και ποιηματάκια. Μια ένοχη απόλαυση σε 18 επεισόδια που τελικά έχει και δεύτερη σεζόν. Το σεξ είναι άφθονο σε σημείο που ξεχνάς την υπόθεση. 15 επεισόδια μετά θα μάθουμε τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα στο ξενοδοχείο. Δεν μας νοιάζει και τόσο, μεταξύ μας.

Τοξικές σχέσεις παντού και λίγη ψυχοθεραπεία απαραίτητη για να τσουλήσει η υπόθεση. Υποθέτω ότι η δεύτερη σεζόν θα έχει ακόμη πιο παθιασμένο σεξ για να μπήκε στη δεκάδα μόλις κυκλοφόρησε. Η Μάιτε Περόνι θεωρείται η Βασίλισσα της μεξικάνικης σαπουνόπερας, μπορώ να φανταστώ δυο λόγους άνετα. Να το δεις αν βαρέθηκες να βλέπεις καλογυμνασμένους ελκυστικούς ανθρώπους μόνο στο Instagram και θέλεις να τους δεις σε μια σειρά να ιδρώνουν κάνοντας σεξ σε πισίνες και να ρίχνουν κεριά στο στέρνο τους για προκαταρκτικά. Δες το αν σου άρεσε και το Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι και ντρέπεσαι να το πεις στους γνωστούς σου. Δες το αν θέλεις να κάνεις αυξητική στήθους και δεν έχεις ιδέα πώς θα φαίνονται τα νέα σου βυζιά γυμνά.  Έχει κάτι ουσιαστικό να πει η σειρά για τις γυναικοκτονίες; Όχι. Θα ήθελε να είναι το ισπανόφωνο YOU αλλά δεν μπορεί.