Αστυνομικό είπατε; Και υπαρξιακό δράμα; Το ελληνικό ER;  Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Στάνκογλου και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους; Ναι, με πείσατε. Είδαμε το πρώτο από τα 36 συνολικά επεισόδια της νέας σειράς της ΕΡΤ1 που σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση και ήδη μετράμε αντίστροφα για το δεύτερο επεισόδιο. Ο Όρκος είναι το νέο μας τηλεοπτικό κόλλημα.

Στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στο ERTflix και θα δείτε σήμερα το βράδυ σε διπλό επεισόδιο γνωριστήκαμε με το καστ.  Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), είναι ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, παντρεμένος με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Αλλά, η ζωή του παίζει άσχημο παιχνίδι. Το βράδυ των γενεθλίων του χάνει τα πάντα. Η σύζυγός του και η κόρη του πήγαιναν να του κάνουν έκπληξη και κατέληξαν νεκρές σε τροχαίο. Έμειναν αβοήθητες στο δρόμο για ώρες. Ο Άγγελος Ράπτης γίνεται κοσμοκαλόγερος. Παρατάει την καριέρα του, πηγαίνει στη Ζαρούχλα και κρύβεται από όλους ανήμπορος να διαχειριστεί την θλίψη του. Είναι ένας άνθρωπος που έχει παραιτηθεί από τη ζωή του.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά, βρίσκεται στην Αθήνα για το μνημόσυνο. Περπατάει χαμένος στο κέντρο της Αθήνας, μοιάζει με άστεγο κι εκεί πέφτει πάνω σε μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα,  εκείνη τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί. Κι αυτή του η απόφαση θα του αλλάξει ξανά τη ζωή.

https://twitter.com/hashtag/orkos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αποδεικνύεται ότι Λουΐζα είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

The plot thickens

Ο σωματοφύλακας του Χάρη Ζαφείρη κουτσαίνει. Κι αυτό κάτι θυμίζει στον Άγγελο Ράπτη που έχει ένα βίντεο από το δυστύχημα που Η Λουΐζα είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος προσέχει, όταν ο Χάρης Ζαφείρης του προσφέρει γη και ύδωρ επειδή έσωσε το παιδί του και τη σύζυγό του, ότι ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή κουτσαίνει. Όπως ακριβώς ο άγνωστος άνδρας που ήταν παρών στο τροχαίο της συζύγου του. Μήπως το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα; Έτσι, πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας. Αλλά ίσως βρει και το δολοφόνο της συζύγου και της κόρης του.

Το καστ

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης) η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Αργυρώ Θεοδωράκη) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

https://twitter.com/hashtag/orkos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Θα έχει έρωτες; Ναι. Θα έχει αναδρομές στο παρελθόν για να βρούμε στοιχεία να λύσουμε το μυστήριο; Ναι. Ο Άγγελος θα ξαναβρεί τη χαμένη του πίστη στη ζωή; Ναι. O Σπύρος Μιχαλόπουλος μετά τις «Άγριες Μέλισσες» ξέρει να δίνει στο τηλεοπτικό κοινό ποιοτικό περιεχόμενο χωρίς να κάνει εκπτώσεις. Ξέρουμε τι θα κάνουμε κάθε Σάββατο στις 22:00.

Υγ: Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Γάλλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Νίκος Πουρσανίδης, Μανώλης Εμμανουήλ, Αρετή Τίλη, Ντίνα Αβαγιανού, Γιώργος Μπανταδάκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Βίκη Χαλαύτρη, Βένια Σταματιάδη, Νεφέλη Παπαδερού, Αλεξία Σαπρανίδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Άλκηστις Ζιρώ, Γεωργία Σωτηριανάκου, Βασιλική Διαλυνά, Ελένη Στεργίου, η μικρή Μαρία Σιαράβα κ.α.