Το μούδιασμα του ακούσματος της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου Άλκη είναι ακόμα νωπό. Ο δολοφόνος, που με μαχαιριά αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού, απλώς και μόνο επειδή έδωσε τη «λάθος ομάδα» ως απάντηση στο «τι ομάδα είσαι», έχει συλληφθεί και ομολογήσει. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για συνέργεια και άλλων, ενώ η είδηση έχει ταξιδέψει πολύ γρήγορα και στο εξωτερικό. 

Το ποδόσφαιρο δεν χαρακτηρίζεται μόνο από αυτά τα σκοτεινά χρώματα, μάρτυρες των οποίων γίναμε τις τελευταίες ημέρες. Το ποδόσφαιρο έχει και ήθος. Απόδειξη για αυτό έρχεται και από την Ιταλία. 

Εκεί, οπαδοί της Λέτσε, ύψωσαν πανό έξω από το γήπεδο, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου Άλκη.

«Ο Άλκης ζει. Οι ultras της Λέτσε ενάντια στα μαχαίρια», έγραψαν χαρακτηριστικά οι οπαδοί στο πανό, που αναρτήθηκε στον αγώνα με τη Βιντσέντζα για τη Serie B στην Ιταλία. 

https://t.co/ywGZAwvTmO

Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο»

Η επίθεση έγινε στη συμβολή σχεδόν των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, λίγα μόνο μέτρα από το γήπεδο του Άρη, μπροστά από ένα γωνιακό κατάστημα και δίπλα από τις πολυκατοικίες, ενώ απέναντι βρίσκεται σχολικό συγκρότημα.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας (31/1) καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Ο Άλκης υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ άλλα δυο παιδιά, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.