Η Παιδεία βασίζεται εκτός από ένα παρωχημένο πρόγραμμα σπουδών και σε μια μερίδα μουχλιασμένων εκπαιδευτικών. Σε άλλα νέα, καθηγητής στο Ίλιον έκανε ομοφοβικό σχόλιο για μαθητή, ο οποίος εμφανίστηκε στην τάξη φορώντας φούστα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον αποκαλέσει «ντροπή της κοινωνίας» και να τον τιμωρήσει.

Στα καλά νέα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείο του Ίλιον, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Εμφανίστηκαν οι μαθητές με φούστες και οι μαθήτριες με παντελόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίες. Δικό μας σχόλιο: να δούμε ποιον θα πρωτοβάλει σε τιμωρία τώρα ο καθηγητής που κρίνει ποιος είναι και ποιος δεν είναι ντροπή της κοινωνίας. 

Σύμφωνα με το site του Πρώτου Θέματος, ο καθηγητής μίλησε υποτιμητικά στον μαθητή μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του. «Το σκηνικό έγινε Τριτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά γονέας στο site.

Κάπως έτσι, τα παιδιά του σχολείου, αντιγράφοντας μια επιτυχημένη καμπάνια Ισπανών μαθητών μετά από ανάλογο περιστατικών, αποφάσισαν να εμφανιστούν στο σχολείο με φούστες. Τα αγόρια. Τα κορίτσια, από την άλαλη, με τζιν. Στόχος: να αποδειχτεί πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο. Δικό μας σχόλιο: η κοινωνία είναι μια ντροπή ανεξάρτητα από κομμάτια ύφασμα. 

Κατά τα άλλα, προσμονούμε μια Παιδεία που δεν ονομάζει ντροπές της κοινωνίας παιδιά που εκφράζονται χωρίς να καταπατούν την ελευθερία κανενος. Μια Παιδεία που δεν καθρεφτίζει τις παθογένειες όσων την “υπηρετούν” στις νέες γενιές.