Παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Είναι η πιο «wtf» τηλεοπτική σειρά αυτή τη στιγμή στο Netflix. Πολλά μυστήρια. Απαντήσεις πουθενά. Κι εμείς για κάποιο περίεργο λόγο περιμένουμε να μας πουν οι σεναριογράφοι τι συμβαίνει για να συνεχίσουμε τις ζωές μας όμορφα κι ωραία. Κάτι υπερφυσικά γεγονότα κάτι επιστημονικά, έχουμε χάσει την μπάλα. Εδώ βρέθηκε ένα κομμάτι της πτήσης 828 από αλιευτικό στην Αβάνα της Κούβας. Για την πρώτη σεζόν τα είπαμε και καταλήξαμε ότι είχε κενά η υπόθεση και δεν τσούλαγε εξαιτίας της εστίασης στο δράμα των χαρακτήρων. Πολλά spoilers ακολουθούν.

https://twitter.com/hashtag/ManifestNetflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η πτήση 828 ταξίδευε από την Τζαμάικα στη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο θα έπρεπε να περάσει ή να πετάξει πάνω από την Κούβα για να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως υπάρχει μια θεωρία ότι το αεροπλάνο εξερράγη στον αέρα και όλοι οι επιβάτες πέθαναν.

Ας θυμηθούμε λίγο με τι ερωτήματα καήκαμε στη δεύτερη σεζόν: Πώς θα μπορούσαν μέρη ενός αεροπλάνου που προσγειώθηκε κανονικά χωρίς γρατσουνιά να επιπλέουν στον ωκεανό όταν οι επιβάτες είναι ζωντανοί; Και γιατί ο Μπεν έβλεπε οράματα για την έκρηξη της πτήσης ενώ οι επιβάτες είναι ζωντανοί. Τι συνέβη με την πρώην κοπέλα του Μπεν; Πώς γύρισε ο άλλος πεθαμένος ξανά στη ζωή; Παράνοια;

Που πήγαν τα πτώματα κάτω από τον πάγο στη λίμνη; Η πρώτη σεζόν αφορούσε την κυβέρνηση και την πιθανή εμπλοκή της σε όλα αυτά, η δεύτερη εισήγαγε μια σκοτεινή λατρεία που ονομάζεται X’ers, με επικεφαλής τον Adrian. Δεν καταλάβαμε τι συνέβη με την πτήση σίγουρα. Μετά από 26 επεισόδια. Απτόητοι συνεχίζουμε να θέλουμε απαντήσεις. Έχουμε επενδύσει σχεδόν 18 ώρες από τη ζωή μας.

Η πρώτη σεζόν τελείωσε με την αποκάλυψη ότι καθένας από τους 828 επιβάτες μια «ημερομηνία θανάτου». Αυτό σημαίνει ότι επειδή έλειπαν για πέντε χρόνια, έχουν πλέον μόνο πέντε χρόνια πριν το θάνατό τους. Στη δεύτερη και Τρίτη σεζόν είδαμε και την κορύφωση του δράματος του ερωτικού τριγώνου της Μικαέλα. Άλλον αγαπούσε άλλον παντρεύτηκε τελικά.

Τρίτη σεζόν, εξαφανίζεται μυστηριωδώς ο Καλ και δεν ξέρουμε που είναι. Η Αντζελίνα σίγουρα δεν είναι στα καλά της και αυτές οι τελετές που κάνει δεν θα της βγουν σε καλό. Ο Καλ- ξαφνικά στα 18- εμφανίζεται κι αγκαλιάζει την ετοιμοθάνατη μητέρα του. Ουρλιάξαμε. Πρωταγωνιστής της τρίτης σεζόν είναι η ουρά του αεροπλάνου κι ένα κομμάτι ξύλο από την Κιβωτό του Νώε. ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Που βρισκόταν ο Captain Daly από τότε που εξαφανίστηκε; Δεν είναι αστείο, θέλουμε απαντήσεις. Πρέπει να έχουμε πίστη μας λένε.

Άρα, υπάρχει μήπως ένα Καθαρτήριο; Δηλαδή στην τέταρτη σεζόν θα παίζει πολύ η Βίβλος, θα εξετάσουν τον μύθο της Κιβωτού του Νώε και άλλες βιβλικές ιστορίες για να προσπαθήσουν να καταλάβουν πώς ακριβώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το μέρος. Μήπως το Τρίγωνο των Βερμούδων ευθύνεται για το μυστήριο της πτήσης 828;

https://twitter.com/hashtag/Manifest?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η 4η σεζόν του Manifest πρέπει να δώσει πολλές εξηγήσεις. Αν μας ρωτάς, το πιστεύαμε από την μέση της πρώτης σεζόν ότι ο Μπεν και η Σάνβι θα καταλήξουν μαζί. Αλλά μήπως η Γκρέις αναστηθεί; Πάρα πολλές αναπάντητες απορίες. Netflix, κάνε τα μαγικά σου.