Συνελήφθη ένα άτομο για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό ο Τάκης Θεοδωρικάκος πριν από λίγα λεπτά. «Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γνωστοποίησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, παράλληλα, εκφράζει την «τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

https://twitter.com/theodorikakosp/status/1488838902383357954?ref_src=twsrc%5Etfw

Θυμίζουμε ότι ο 19χρονος Άλκης έχασε τη ζωή του μετά από μοιραία μαχαίρια που δέχθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, λίγα μετρα από το γήπεδο του Άρη. Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας (31/1) καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια, μάλιστα, κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο»

Όπως έχει γίνει γνωστό, πέντε είναι συνολικά τα άτομα που δέχθηκαν επίθεση. Ο απολογισμός; Ένας νεκρός και δύο τραυματίες. Όλοι τους κινούνταν πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη και όπως διαβάζουμε, πριν την φονική επίθεση, προηγήθηκαν διάφορα «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…». Στη συνέχεια βγήκε το μαχαίρι ενώ κοντά στο σημείο βρέθηκε και ένα μικρό δρεπάνι. Εδώ και λίγες ώρες, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική πράξη βίας των τελευταίων ημερών.