Το θείο είναι ένα συναρπαστικό χημικό στοιχείο το οποίο από μόνο του μπορεί να κάνει…Τέχνη. Είναι το πέμπτο πιο κοινό στοιχείο της Γης που βρίσκεται στον φυσικό κόσμο και συνήθως το εντοπίζουμε ως ορυκτό, θειούχο ή θειικό άλας. Μπορεί να το έχετε μυρίσει στην πιο κακή του εκδοχή, αυτή του «κλούβιου αυγού» σε ορισμένα φυσικά μεταλλικά νερά που αναβλύζουν από διάφορες πηγές.

Τέτοιες πηγές, βέβαια, είναι εδώ και καιρό προορισμοί σπα και χαλάρωση, αλλά μπορούν παράλληλα να προσφέρουν και απίστευτη, αληθινή ομορφιά. Αναζητώντας όμορφα χρώματα με την υπέρυθρη κάμερά του, ο φωτογράφος Jonas Daley απαθανάτισε τη θειούχα ομορφιά της πηγής Aiken της ερήμου Gobi στην επαρχία Qinghai της Κίνας και ναι, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ανάμεσα στη βόρεια Κίνα και τη νότια Μογγολία βρίσκεται η έρημος Gobi και θα βρει κανείς από αμμόλοφους μέχρι βουνά και πηγές. Μία από αυτές, η πηγή Aiken, είναι γνωστή ως το «Μάτι του Διαβόλου» και βρίσκεται στην επαρχία Qinghai της Κίνας. Εντάξει, δεν είναι και το «Χέρι του Θεού» που εντόπισε η NASA στο διάστημα. Η περιεκτικότητά της σε ορυκτά έχει κρατήσει τη γύρω περιοχή άγονη, ωστόσο, έχει δημιουργήσει μια πανδαισία φωτεινών χρωμάτων με γήινους τόνους, συγκλονιστικές ροζ και λαμπερές πράσινες λεπτομέρειες.

Ο Daley, ο οποίος έχει έδρα την Κίνα, ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο από τις απλές εναέριες λήψεις. Περιγράφει το στιλ του ως «μαγικό ρεαλισμό», με «ένα ξεχωριστό και ανεξάρτητο χρώμα που χρησιμοποιεί πλούσια φαντασία και καλλιτεχνική υπερβολή για να μετατρέψει την πραγματικότητα σε ένα είδος μαγικής πραγματικότητας».

Του αρέσει να ανακαλύπτει απομακρυσμένα μέρη που δοκιμάζουν τα φυσικά όρια του φωτογράφου στην αναζήτηση πολύχρωμων εικόνων. Η τεχνολογία υπέρυθρων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την τέχνη του, καθώς ο αισθητήρας της κάμερας μπορεί να συλλάβει ένα φως που υπό άλλες συνθήκες δεν φαίνεται.