Τα νεότερα για την υπόθεση του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης, έρχονται το ένα μετά το άλλο. Πρόσφατα, γυναίκα με υπηρεσίες σεξ ανέφερε πως ο ιερέας, έχοντας ένα φετίχ με τα θρησκευτικά ενδύματα, έντυνε τις συνοδούς πολυτελείας με ράσα, ενώ μάλιστα κρατούσε τα εσώρουχά τους μετά. Αυτή η «κίτρινη» λεπτομέρεια, ήρθε να προστεθεί σε όλες τις φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση ενός ανθρώπου που ήταν ως τώρα στο απυρόβλητο, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του.

Σήμερα, η εκπομπή “Πρωινό”, με ένα ρεπορτάζ από την Κυριακάτικη λειτουργεία της εκκλησίας έφερε στον τηλεοπτικό αέρα το victim blaming, μιας και από ό,τι φαίνεται, ακόμα μερικοί επιμένουν να στοχοποιούν θύματα και γυναίκες για κάθε επίθεση που γίνεται εις βάρος της αυτοδιάθεσης και της σωματικής τους ακεραιότητας και αξιοπρέπειας.

«Στην γειτονιά ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Καθόταν με την οικογένειά του, έπινε μία πορτοκαλάδα και έφευγε. Τώρα τι θέλουν τα κοριτσάκια αυτά, μπορείτε να μου πείτε. Όταν βγάζουν τα βυζάκια απ’ έξω και προκαλούν τον κόσμο, καλά είναι; Ένας άγιος άνθρωπος. Τα παιδάκια του κάθε Κυριακή κρατάνε τα εξαπτέρυγα. Εγώ δεν τα πιστεύω», ανέφερε στην κάμερα μια γυναίκα, που θεωρεί αθώο τον ιερέα και ένοχη a priori κάθε γυναίκα. Για το οτιδήποτε. Για εκείνη, προφανώς, κάθε θηλυκότητα που φορά κάτι αποκαλυπτικότερο από το αόρατο μέτρο που ορίζει ο πουριτανισμός, που έχει θρέψει την εκκλησία, όπως την ξέρουμε, αξίζει την παρενόχληση, τον βιασμό και οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να ελέγξει, ο από τη φύση του, από ό,τι φαίνεται, άντρας-βιαστής. Σωστά; Καταλαβαίνετε εσείς κάτι διαφορετικό από όσα είπε;

«Τον γνώριζα αρκετά χρόνια. Δεν είχαμε ψυλλιαστεί τίποτα», «Η εικόνα που είχαμε είναι ενός σοβαρού οικογενειάρχη. Είχε πολύ ζήλο για το κομμάτι της νεότητας. Πέσαμε από τα σύννεφα γιατί δεν είχε δώσει δικαίωμα», είπαν άλλες γυναίκες, που δήλωσαν σοκαρισμένες, τονίζοντας πως την εκκλησία στην οποία δρούσε ο ιερέας την έφτιαξαν από το υστέρημά τους.

Βάζοντας πίσω τη ντροπή από τις δηλώσεις της κυρίας που έκανε το victim blaming, ευχόμαστε να μην είναι άλλο πια εκείνη και οι ομοϊδεάτες της υπεύθυνοι για τη σιωπή άλλων θυμάτων σεξουαλικής βίας από εδώ και πέρα.