Τα χαρμόσυνα νέα έγιναν γνωστά το απόγευμα της Πέμπτης. Την Δευτέρα η μουσική επιστρέφει στην εστίαση, τα μαγαζιά δε θα κατεβάζουν ρολά στις 00:00 (όσα κατάφεραν να μην κατεβάσουν ρολά μια και καλή) και σταδιακά επιστρέφουμε σε μία μορφή κανονικότητας. Μία μορφή, διότι τις ποτάρες θα τις πίνουμε καθιστοί και όποιος τολμήσει να σηκωθεί θα τρώει ένα περιποιημένο προστιματάκι. Έτσι γιατί δεν αρκεί που μας φεύγουν όλα τα λεφτά σε βενζίνη, ρεύμα και supermarket.

Αλλά μην γκρινιάζουμε. Μετράμε ήδη αντίστροφα τις ώρες για να ξανακούσουμε μουσική στα μπαράκια της χώρας και η Δευτέρα είναι η μέρα που όλοι περιμέναμε. Ωστόσο αυτή η πρεμιέρα πρέπει να έχει δυναμικό χαρακτήρα. Δεν γίνεται να πιούμε την πρώτη ποτάρα του 2022 μετά μουσικής σε κάποιο μαγαζί που δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες μας. Οφείλουμε να κάνουμε καλό ρεπορτάζ, να θυμηθούμε τις πιο θρυλικές επιλογές και να το ζήσουμε όπως πρέπει. Εξάλλου κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι τα μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ίσως την επόμενη φορά διώξουν τους bartenders και τους σερβιτόρους και παίξει self service.

Εμείς στο Provocateur.gr, θυμηθήκαμε τα πιο θρυλικά τηλεοπτικά bars ώστε να πιεις το ποτό σου την Δευτέρα και η επιλογή είναι στο χέρι σου.

Το μπαράκι της Ελένης και της Χαρούλας στο «Ρετιρέ»

Κλασσικό μπαράκι που θα πετύχεις στα Εξάρχεια ή στο Μεταξουργείο και θα πλημμυρίσει η ψυχούλα σου μιζέρια. Κόκκινες κουρτίνες στην είσοδο, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως το μαγαζί κάποτε ήταν κωλόμπαρο. Αισθητική βγαλμένη από 80s και ενδεχομένως να πετύχεις το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της πόλης. Την κυρία Κατερίνα με τον Φαρμακοτρίφτη. Ο Φοίβος σκάει με πρόσωπο (την ξαδέρφη του) για να ζηλέψει η Χαρούλα και το μαλλί-χαίτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μη φας πόρτα. Αν φοράς και σακάκι με βάτες, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Στου Λαμόγια με τους «Απαράδεκτους»

Στη δεκαετία του ’90 υπήρχε ένα μπαράκι κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που λεγόταν «La Hoya». Οι «Απαράδεκτοι» το έκαναν στου «Λαμόγια» και ήταν το μέρος που πάντα θα κατέληγε ο Βλάσσης Μπονάτσος. Το μέρος που ήθελε να πηγαίνει μόνος (χωρίς τη Ρένια βασικά) ώστε να παίζει μπαλίτσα με γκομενάκια και το μέρος που ο Σπύρος Παπαδόπουλος ερωτεύτηκε την Ελένη Φιλίνη. Και ο Βλάσσης υποδυόταν την barwoman.

Το μπαράκι στο Κωνσταντίνου και Ελένης

Πού μπορείς να πετύχεις έναν γιο εργοστασιάρχη, έναν τύπο ερωτευμένο με τον σκύλο του, φοιτητές και κουλτουροκαλλιτέχνες μπατίρηδες; Μα φυσικά στο μπαρ «το Απρόβλεπτο». Πίσω από την μπάρα ο Νικόλας ο Οινοχόος και στο service η γκαρσόνα Α’ (Ελένη Βλαχάκη) και γκαρσόνα Β’ (Πέγκυ Καρρά). Για έναν περίεργο λόγο, που πάντα εξυπηρετούσε το σενάριο, ο ξενέρωτος Κωνσταντίνος Κατακουζηνός βρισκόταν συνεχώς στο μπαρ, κάτι που σημαίνει πως έχει ξενυχτήσει περισσότερες φορές από τον μέσο κάγκουρα εκεί έξω.

Το μπαράκι στο Βότκα Πορτοκάλι

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την Τζένη Ιωακειμίδου στο ρόλο της ρωσίδας Νατάσας στο Βότκα Πορτοκάλι. Δούλευε ως barwoman και σύντροφος του Ρένου Χαραλαμπίδη και ο Κώστας Κόκλας ήταν φουλ ερωτευμένος μαζί της. Στον πιο μίζερο ρόλο της ζωής του. Το μπαράκι στο Βότκα Πορτοκάλι είναι το απόλυτο μαγαζί για κάθε καημένο που δεν μπορεί να βρει γυναίκα και θέλει να πιει το τελευταίο ποτό της βραδιάς παρέα με κονσομασιόν.

Η μπυραρία στο «Ευτυχισμένοι Μαζί»

Καλά τα μπαράκια αλλά οι λάτρεις της μπύρας και του μεζέ, θέλουν κάτι το διαφορετικό. Η μπύρα του Γιάννη Μπέζου και της οικογένειάς του στο «Ευτυχισμένοι Μαζί» είναι το ιδανικό μέρος για κάθε τύπο που θέλει να το ζήσει… λαϊκά. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα φροντίσει για την εξυπηρέτησή σου ενώ αν αποφασίσεις να πας μόνος σου, μπορείς να κάτσεις στην μπάρα και να πιεις μια μπύρα με τον Μάκη.