Από μικροί μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον με κανόνες. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η λεπτή γραμμή, τα όρια καλύτερα που χωρίζουν μια καλή πράξη από μία κακή, πρέπει να μαθαίνονται από νωρίς ώστε να «μπαίνουμε σε μια σειρά». Μόνο που, αυτοί οι «κανόνες», δημιουργήθηκαν από άλλους, από αυτούς που ήθελαν να φέρουν τον κόσμο στα δικά τους μέτρα και όταν γίνεται αυτό, είναι φυσικό να υπάρξουν μερικές ανωμαλίες. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι.

Με τα χρόνια δημιουργήθηκαν επίσης μερικές ακόμα συνήθειες -κυρίως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής- που δυστυχώς είναι άριστα καμουφλαρισμένες με τον μανδύα των «κανόνων». Μήπως ήρθε η ώρα να τους αποβάλλουμε από την καθημερινότητά μας; Για παράδειγμα, μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή να σταματήσουμε να ρωτάμε μια γυναίκα πότε θα κάνει παιδί μόνο και μόνο γιατί κάποτε ήταν σύνηθες να κάνουμε αυτή την ερώτηση;

Αυτοί είναι οι 7 καθημερινοί «κανόνες» που πρέπει επιτέλους να πετάξουμε στα σκουπίδια για το δικό μας καλό:

•Περιμένετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν στείλετε μήνυμα για να μην δείξετε απελπισμένοι. Παιδιά, δεν είναι ωραίο να αφήνουμε κάποιον να περιμένει. Αχ αυτά τα social media πώς μας κατάντησαν.

•Η όλη ιδέα ότι ορισμένα τρόφιμα είναι για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αν θέλετε πίτσα για πρωινό και δημητριακά για βραδινό, κανένα πρόβλημα. Δική σας η ζωή, δικές σας και οι διατροφικές επιλογές.

via GIPHY

•Το να μοιράζεσαι ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ της ζωής σου στο διαδίκτυο ή να μοιράζεσαι το πώς νιώθεις. Άλλο κατάλοιπο των social media και αυτό.

•Όταν οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να διαλέξεις την οικογένεια πάνω τους φίλους. Ακόμα κι αν σου φέρονται σαν σκατά, ακόμα κι αν δεν τους ξέρεις, μόνο και μόνο επειδή είναι «οικογένεια». Έχουμε φίλους που μας αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια περισσότερο από τα πραγματικά μέλη της οικογένειάς μας.

via GIPHY

•Ο πιο κλασικός κοινωνικός «κανόνας»: «είναι απαραίτητο να παντρευτείς για να έχεις μια επιτυχημένη και γεμάτη ζωή». Κάντε μας τη χάρη, έχουμε και την επιστήμη με το μέρος μας. Όλοι μπορεί να είναι το ίδιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι χωρίς να παντρευτούν. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι που οδηγούν σε μια ευτυχισμένη ζωή».

via GIPHY

•«Το να ρωτάς μια γυναίκα για την ηλικία της είναι αγένεια». Έχουμε φτάσει στο 2022 και ακόμα θεωρούμε ότι το να ρωτάς μία γυναίκα την ηλικία της δεν είναι σωστό. Ωραία, να μας εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα τον λόγο.

•Δεν είναι σωστό να ρωτάς τους ανθρώπους πότε σκοπεύουν να κάνουν παιδιά, γιατί δεν έχουν κάνει ακόμη παιδιά ή γιατί έχουν τόσα πολλά παιδιά. Δεν είναι δική σου δουλειά και δεν πρόκειται να γίνει. Δεν σε αφορά, πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνουμε;