Ξέρετε ποιος έκανε μόδα τα oversized σακάκια; Ο Jacquemus. Ξέρετε ποιες ντύνει; Από τη Τζένιφερ Λόπεζ και την Ρίτα Όρα μέχρι την Έλσα Χοσκ και τις Καρντάσιαν. Ξέρετε ποιο μέρος της Ελλάδας θέλει να επισκεφθεί; Την Φλώρινα. Ζούμε για να δούμε τα μοντέλα να κάνουν πατινάζ στον πάγο και να περιγράφει την κολεξιόν ο Αλέξης Κωστάλας. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Γιατί; Είδε ένα βίντεο ένδεκα δευτερολέπτων στο δρόμο από τη Φλώρινα προς το χιονοδρομικό της Βίγλας στο Πισοδέρι από το λογαριασμό ενός φωτογράφου που έκτοτε έχει αποκτήσει χιλιάδες followers. Ο χιονοσκέπαστος δρόμος είναι εκείνος που ενώνει τη Φλώρινα με το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι και κάθε χειμώνα καλύπτεται με αυτό το εντυπωσιακό λευκό πέπλο, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Γιατί τα παραμυθένια ποστ του ταξιδιωτικού φωτογράφου, Στέφανου Αντιμάντο -με καταγωγή από την Σέριφο, το Καρπενήσι και το Μιλάνο αλλά μεγαλωμένος στο Λουξεμβούργο- μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram (@stef_greece) έχουν γίνει viral.

Είναι ο δημιουργός ενός ολιγόλεπτου βίντεο που μέσα σε λίγα 24ωρα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.

Ο Στέφανος μέσα από τον λογαριασμό του θέλει να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό ως digital περιεχόμενο στο εξωτερικό. Ο φωτογράφος θέλει να παρέχει στους μελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδος σωστές και ακριβείς πληροφορίες για το κάθε μέρος της χώρας μας είτε πρόκειται για νησί, είτε για βουνό. Και πλέον, εξάγουμε και χιόνια. Τα βίντεο που έχει ποστάρει κατά τη διάκρεια της χιονοθύελλας με το τρολόνομα Ελπίδα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μπορούν να πείσουν μέχρι και Ελβετό ότι οι δικές μας πίστες έχουν πούδρα και θέα την Ακρόπολη. 

Μπορεί οι πρόσφατες αναρτήσεις του να είναι γεμάτες χιονισμένα τοπία αλλά ο αγαπημένο του νησί είναι η Σέριφος και είναι μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου. Αυτόν τον δημιουργό περιεχομένου σίγουρα του πατάμε καρδούλες.