Ο ηθοποιός του Game of Thrones έχει βάλει στο στόχαστρο τη Disney για την επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του παραμυθιού «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι». Ο Ντίνκλατζ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Τζο Ράιτ, Σιρανό, κατηγόρησε το στούντιο για διπλά μέτρα και σταθμά, λέγοντας ότι φροντίζει για τη φυλετική διαφορετικότητα στο καστ, αλλά αναπαράγει άλλα καταστροφικά στερεότυπα στον podcaster Μαρκ Μάρον.

https://t.co/2hH6YuD6S8

«Είσαι προοδευτικός με έναν τρόπο, αλλά εξακολουθείς να φτιάχνεις αυτή τη γαμημένη οπισθοδρομική ιστορία επτά νάνων που ζουν στη σπηλιά. Τι στο διάολο κάνεις, φίλε;» είπε για την ταινία. Αναπαράγοντας πάντως στερεότυπα για τον νανισμό σίγουρα δεν κάνεις μια στροφή στη διαφορετικότητα. «Παραδέχομαι ότι ήταν μία από τις αγαπημένες μου βιντεοκασέτες, αλλά βλέποντας σήμερα την ίδια ταινία, δεν γίνεται να μην νιώσεις αμήχανα. Και ένας από τους λόγους, είναι το πώς απεικονίζονται οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με νανισμό» δήλωσε  στο podcast WTF.

https://twitter.com/Srirachachau/status/1486020661130657792?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Disney απάντησε σε δήλωση. «Για να αποφύγουμε την ενίσχυση των στερεοτύπων από την αρχική ταινία κινουμένων σχεδίων, ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση με αυτούς τους επτά χαρακτήρες και έχουμε διαβουλεύσεις με μέλη της κοινότητας του νανισμού. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα καθώς η ταινία οδεύει στην παραγωγή μετά από μια μακρά περίοδο ανάπτυξης.” Υποκρισία το θεωρεί σίγουρα ο Πίτερ Ντίνκλατζ κι αυτό.

Στο remake πρωταγωνιστεί η Ρέιτσελ Ζέγκλερ του «West Side Story» και η  Γκαλ Γκαντότ ως η αρχετυπική κακιά Evil Queen. Η ταινία «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα μέσα στο 2022. Να θυμίσουμε ότι στο αρχικό παραμύθι οι νάνοι παρουσιάζονται ως χαζά, αδέξια πλάσματα με την πριγκίπισσα να υποθέτει ότι είναι θυμωμένα παιδιά.