Τι να πεις για αυτή τη χώρα; Τι να πεις για τον κρατικό μηχανισμό που γνώριζε για την κακοκαιρία «Ελπίδα» εδώ και μία βδομάδα; Τι να πει κανείς για αυτό το Sci-Fi αριστούργημα με τις γενναίες δόσεις survival horror των τελευταίων ωρών;  Από τύχη ζούμε. Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» που λατρεύουμε και ευτυχώς, μετά τις «ομορφιές» του καλοκαιριού, είχαμε την τύχη να ζήσουμε μερικές ακόμα, την χειμερινή version της «αλφαδιάς» στην Αττική Οδό η οποία, όπως και να το κάνουμε, είναι πιο εντυπωσιακή αφού αυτή τη φορά είχαμε να κάνουμε το άγνωστο για πολλούς χιόνι και όχι με τις φλόγες που, κακά τα ψέματα, μας είναι πια οικείες. 

Αλλά το θέμα μας είναι άλλο.

Λένε πως, οι έξυπνοι άνθρωποι, όταν γύρω μας επικρατεί μια γενικότερη σύγχυση, βλέπουν ευκαιρίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν όλοι βλέπουν καταστροφές, ταλαιπωρία και ανικανότητα, ο Ατζούν Ιλιτζαλί βλέπει το νέο Survivor. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε μία άκρως αναξιόπιστη πηγή, ο Τούρκος παραγωγός και επιχειρηματίας, ετοιμάζει από τώρα το Survivor της επόμενης χρονιάς. Βλέπετε, βρήκε χρόνο μετά τη νέα ανακοίνωση του Χρήστου Στυλιανίδη. Όπως μαθαίνουμε, τα αγωνίσματα είναι εμπνευσμένα από την πραγματικότητα και το ριάλιτι επιβίωσης δεν θα έχει έδρα τον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, αλλά την Αττική Οδό. Ιδού τα αγωνίσματα:

Έγκυος έμεινε εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό για 20 ώρες

Εδώ ίσως το παρακάνουν, αλλά για τα νούμερα τα κάνουμε όλα, είναι γνωστό αυτό. Τι παραπάνω έχουν τα στημένα ειδύλλια δηλαδή; Η ανεύρεση εγκύων που θέλουν να το ζήσουν στα άκρα έχει ήδη ξεκινήσει. Πάμε τώρα στην είδηση. Όπως διαβάζουμε, η μητέρα μιας εγκύου κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», τα εξής: «Η κόρη μου ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί από τον γιατρό της, να πάει σπίτι της προς Μαρκόπουλο. Πέρασε το τούνελ της Δουκίσσης Πλακεντίας και έμεινε εγκλωβισμένη 20 ώρες. Της πέταξαν ένα κρουασάν μετά από 12-13 ώρες. Εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με το 100, δεν λειτουργούσε, έπεφτε η γραμμή. Το τηλέφωνο της Αττικής Οδού δεν λειτουργούσε. Πήρα δυο φορές την πυροσβεστική και ήταν οι μόνοι που λίγο σήκωσαν το τηλέφωνο και μιλήσαμε. Και πάλι δεν έγινε κάτι. Τελικά, γύρω στις 7 με 7μιση περίπου ήρθε ο στρατός, έκαναν αναστροφή τα αυτοκίνητα και γύρισαν προς την Κηφισίας».

Χωρίς νερό, φαγητό, τουαλέτα

Τουλάχιστον στον Άγιο Δομίνικο έχουν τουαλέτα. Στην Αττική Οδό, δύσκολο με όλο αυτό το χαμό. Αλλά είπαμε, το συγκεκριμένο Survivor θα είναι για δυνατούς παίκτες. Χωρίς τροφή, νερό και τουαλέτα λοιπόν για ώρες για να είναι λίγο πιο spicy η χειμερινή έκδοση του Survivor στη χώρα μας. Όποιος αντέξει για περισσότερο από 12 ώρες, θα κερδίζει κρουασάν αντί για καρύδες και αν σταθεί τυχερός, ένα μπουκάλι με νερό το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι διπλής χρήσης, αφού θα χρησιμοποιείται και σαν τουαλέτα.

75χρονοι χωρίς πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και με καρδιακά προβλήματα

Δύσκολη και επίφοβη κατηγορία, αλλά τα λαγωνικά του Τούρκου entertainer έχουν βγει στην πιάτσα και ψάχνουν για ηλικιωμένους χωρίς πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και με καρδιακά προβλήματα. Φυσικά, εμπνεύστηκαν από τον 75χρονο στην Αττική Οδό. «Είμαι επί της Αττικής Οδού, στα διόδια της Κάντζας, 100 μέτρα πριν τα διόδια από χθες το μεσημέρι. Έρχεται ο στρατός και μοιράζει κουβέρτες, τρέμουμε. Ένας άλλος άνθρωπος εδώ μου έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό να πιω τα χάπια μου. Δεν έχω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο, έχω την καρδιά μου. Να φύγω, δεν μπορώ τρέμω, θα “μείνω”. Ο άλλος ο κύριος εδώ έχει άσθμα, τι να τον κάνω; 75 ετών. Δεν έρχονται; 70 μέτρα από τα διόδια, 20 μέτρα από την διαφυγή. Από χθες το μεσημέρι δεν έχει περάσει κανένας απολύτως να δει τι κάνουμε και τι θέλουμε. Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών. Ντρέπομαι και λυπάμαι. Πείτε τους να δείξουν έλεος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει εδώ. Φοβερό πράγμα, δεν υπάρχουμε γι’ αυτούς εμείς όλοι; Πού να πάμε στην τουαλέτα εδώ, πού;».

Το παιχνίδι της υπομονής

Εδώ σας θέλουμε. Η παραγωγή και οι άνθρωποι του Ατζούν ψάχνουν για τους επόμενους Βιμ Χοφ, του ανθρώπου που χωρίς μπλούζα αράζει στο χιόνι και σε πολικές θερμοκρασίες με μοναδικά του όπλα τη σωστή αναπνοή και το σωστό mindset. Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι θα κάθονται στο αυτοκίνητό τους χωρίς θέρμανση και θα προσπαθούν να μην τρέμουν από το κρύο. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα κερδίσει 2000 ευρώ. Ορίστε, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ρίχνουμε και όλη την ευθύνη στους ιδιώτες και τη βγάζουμε λάδι.