Τόσες μέρες μας προειδοποιούσαν για την «Ελπίδα», κυρίες και κύριοι, αλλά από ό,τι έδειξε η πραγματικότητα, που περισσότερο θύμισε b movie για το τέλος του κόσμου, εκείνοι που έπρεπε να λάβουν σοβαρά τις μετεωρολογικές ενημερώσεις, δεν το έκαναν. Κάπως έτσι, εγκλωβισμένοι οδηγοί κατέληξαν να διανυκτερεύουν στα οχήματά τους, στην Αττική Οδό, ενώ επιβάτες τρένων είναι ακόμα υποχρεωμένοι να μένουν σε αυτά, έως ότου η διοίκηση αποφασίσει να τη διαδρομή τους διέκοψε ένα πεσμένο δέντρο, αν η ευθύνη είναι δική της ή της πολιτικής προστασίας. Στο μεταξύ, δεν παρέλυσε μόνο η Αττική Οδός, αλλά οχήματα έμειναν σταματημένα σε κεντρικές αρτηρίες, όπως η Μεσογείων.

Την ίδια στιγμή, πολλές περιοχές της Αττικής έμειναν χωρίς ρεύμα χθες, με το black out να συνεχίζεται ως σήμερα, τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο. Το «επιτελικό κράτος» στα καλύτερά του. 

Εκεί, λοιπόν, που το κρύο και τα νέα για όλα όσα κατέρρευσαν χθες με τη δύναμη της… χιονόπτωσης, σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τελικά χιόνισε ή αν έπεσε μετεωρίτης, έρχεται η Ελένη Ράντου και σπάει σε δεκαράκια την πλήρη αποτυχία του κρατικού μηχανισμού, ούτε καν απέναντι στο απρόβλεπτο και ξαφνικό. Δυστυχώς, απέναντι σε ένα ζόρικο καιρικό φαινόμενο το οποίο γνώριζε εδώ και μέρες. Από ό,τι μάθαμε και από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, συντόνισε ολόκληρες συναντήσεις για αυτό. Ναι, καλά πήγε αυτό

Η ηθοποιός Ελένη Ράντου είναι μια από τους πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα. Μάλιστα, στο σπίτι μένουν και ασθενείς ηλικιωμένοι άνθρωποι. Ωστόσο, αυτό που θα κρατήσουμε, είναι η προτελευταία φράση της δημοσίευσής της: «Ούτε την παραμονή στο σπίτι δεν μπορείτε να μας εξασφαλίσετε». Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια των χθεσινών γεγονότων. 

Ολόκλήρη η ανάρτησή της:

“Έξω αυτό και μέσα με κασκόλ και σκουφί λόγω διακοπής ρεύματος.
Πάνω από 4 ώρες χωρίς φως χωρίς θέρμανση- έχουμε και αρρώστους ηλικιωμένους σπίτι- να βλέπουμε με το φακό του κινητού. Πάλι καλά ήτανε φορτισμένο.
Στις 5 το πρωί λέει μια κασέτα η προγραμματισμένη αποκατάσταση. 
Ευτυχώς που όλα ήταν σε ετοιμότητα. ( μάλλον τις αυτόματες κασέτες πληροφοριών εννοούσαν)

Ούτε την παραμονή στο σπίτι δεν μπορείτε να μας εξασφαλίσετε
Μπράβο σας! Άλλη μια φορά τα καταφέρατε υποδειγματικά!”

.

Διάβασε ακόμα: Δικό σας συνάδελφοι: Το γνωστό “σύνθημα” της εποχής είπε ένας θεούλης στον ΣΚΑΪ