Για να μην ξοδεύετε ώρες αναζητώντας χιλιάδες τίτλους συγκεντρώσαμε δέκα σειρές για να σας γλυτώσουμε χρόνο. Στην προσπάθειά να διατηρήσει τους υπάρχοντες θεατές και να προσελκύσει νέους συνδρομητές, το Netflix έχει δημιουργήσει αθόρυβα μια εξαιρετική συλλογή από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας στις πλατφόρμες. Η λίστα είναι ενδεικτική και σίγουρα το Black Mirror δεν μπαίνει σε λίστα αλλά απαιτεί το δικό του χώρο.

Altered Carbon

Διασκευασμένο από το ομώνυμο κυβερνοπάνκ μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Κ. Μόργκαν του 2002, το Altered Carbon είναι μια φανταχτερή ιλιγγιώδης κάθοδος στην παρακμ. Προτάθηκε για Emmy Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Σ’ ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι μεταφέρουν το μυαλό τους από σώμα σε σώμα, ένας επαναστάτης επιστρέφει στη ζωή, για να λύσει μια μπερδεμένη υπόθεση φόνου με μεγάλο ρίσκο. 250 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Τακέσι Κόβατς ξυπνά σε νέο σώμα και ανακαλύπτει ότι αναστήθηκε, για να βοηθήσει έναν μεγαλοβιομήχανο να επιλύσει τον ίδιο το θάνατό του.

Σε αυτή την έκδοση/εκδοχή του μέλλοντος, οι πλούσιοι δεν μπορούν πραγματικά να πεθάνουν. Αντίθετα, οι συνειδήσεις τους ουσιαστικά φορτώνονται στο σύννεφο και μετουσιώνονται  σε νέα σώματα. Σε έναν κόσμο χωρίς θάνατο, η δράση που ακολουθεί διαθέτει εντυπωσιακά γραφικά στο επίπεδο του Blade Runner και ίντριγκες που προκαλούν τροφή για σκέψη παρόμοια με το Westworld του HBO .

Away

Η κυβερνήτης Έμα Γκριν αφήνει πίσω τον άντρα και την κόρη της για να ηγηθεί ενός διεθνούς πληρώματος αστροναυτών σε μια επικίνδυνη 3ετή αποστολή στον Άρη. Η βραβευμένη με 2 Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ πρωταγωνιστεί με τον Τζος Τσαρλς (“The Good Wife”) σε αυτό το καθηλωτικό δράμα. Προς μεγάλο σοκ και την απογοήτευση των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα συμβεί στη συνέχεια, καθώς το Netflix αρνήθηκε να ανανεώσει την εκπομπή για δεύτερη σεζόν. H ομάδα των ατρόμητων αστροναυτών της έφτασαν στον Κόκκινο Πλανήτη σώοι και αβλαβείς αλλά μάλλον θα μείνουν εκεί για πάντα. Το Away κόστισε στο Netflix πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά σόου του Netflix όλων των εποχών .

Dark

Η γεμάτη αγωνία σειρά των Μπάραν μπο Οντάρ και Γιάντγιε Φρίζε κέρδισε Γκρίμε Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς Φαντασίας. Η εξαφάνιση ενός παιδιού οδηγεί τέσσερις οικογένειες σε ένα μανιώδες κυνήγι απαντήσεων, καθώς ξετυλίγουν ένα ασύλληπτο μυστήριο που απασχολεί τρεις γενιές. Όταν ένα νεαρό αγόρι σε μια μικρή γερμανική πόλη χάνεται, η οικογένειά του και οι άνθρωποι της πόλης αρχίζουν να παρατηρούν μερικές περίεργες συμπτώσεις και μοτίβα στην ιστορία της πόλης. Ένα γερμανικό θρίλερ ταξιδιού στο χρόνο που επικεντρώνεται σε τέσσερις οικογένειες των οποίων το σκοτεινό παρελθόν αρχίζει να ξετυλίγεται γρήγορα όταν μια χούφτα παιδιά στη μικρή τους πόλη αρχίζουν να εξαφανίζονται. Έπεσε σε καό μάρκετινγκ που το χαρακτήρισε ως “The German  Stranger Things “, απλώς και μόνο λόγω της παρουσίας των αγνοουμένων και επειδή διαδραματίζεται εν μέρει στη δεκαετία του ’80, αλλά αυτή η φθηνή σύγκριση υποτιμά τη σειρά.

Οι Αθώοι

Δύο έφηβοι εραστές, η Τζουν και ο Χάρι, το σκάνε απ’ το σπίτι και μπλέκουν σε έναν επικίνδυνο νέο κόσμο, όταν η Τζουν αρχίζει να εμφανίζει μυστηριώδεις ικανότητες. Μπορεί να μεταμορφώνεται.

Χαμένοι στο Διάστημα

Μετά την αναγκαστική προσγείωση σε έναν εξωγήινο πλανήτη, η οικογένεια Ρόμπινσον παλεύει να σωθεί και να διαφύγει. Όμως, παντού παραμονεύουν κρυμμένοι κίνδυνοι. Αυτό το ριμέικ της εμβληματικής σειράς του ’60 απέσπασε υποψηφιότητα για δύο Emmy Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Μετά την αναγκαστική προσγείωση σε έναν εξωγήινο πλανήτη, η οικογένεια Ρόμπινσον παλεύει να σωθεί και να διαφύγει. Όμως, παντού παραμονεύουν κρυμμένοι κίνδυνοι.

Love, Death + Robots

Έπος. Η σειρά των Τιμ Μίλερ/Ντέιβιντ Φίντσερ κέρδισε Emmy Καλύτερου Προγράμματος Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους. Τρομακτικά πλάσματα, διαβολικές εκπλήξεις και μαύρη κωμωδία: όλα μαζί στην ανθολογία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες. Κάθε επεισόδιο δημιουργείται από μια εντελώς διαφορετική ομάδα, που εκτείνεται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά συμμετέχει χρησιμοποιώντας τρεις λέξεις έμπνευσης για τις βραχύβιες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας τους: Love, Death & Robots.

Sense 8

Από τους δημιουργούς του “The Matrix” και “Babylon 5” έρχεται αυτή η σειρά όπου 8 άνθρωποι μπορούν μέσω τηλεπάθειας να βιώσουν ίδια πράγματα. . Όταν οκτώ άγνωστοι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν ότι έχουν μια αναπόφευκτη σχέση, πρέπει να μάθουν πώς να συνεργάζονται ενώ μια μυστική οργάνωση τους κυνηγά για να αποκαταστήσει την τάξη στην ανθρωπότητα.

Maniac

Δύο ξένοι έρχονται κοντά κατά τη διάρκεια μιας φαρμακευτικής μελέτης, όπου εμπλέκονται ένας γιατρός που έχει θέματα με τη μητέρα του και ένας περίπλοκος υπολογιστής. Σκυλοβαρέθηκα. Το είδα για τους κράχτες Τζόνα Χιλ και Έμμα Στόουν. Δημιουργοί οι Φουκουνάγκα (“True Detective”) και Σόμερβιλ (“The Leftovers”).

Σε ένα ασυνήθιστο εναλλακτικό παρόν, υπάρχει μια κλινική δοκιμή φαρμάκων στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να καταπιούν μια σειρά από αλφαβητικά χάπια για να επιλύσουν τα προηγούμενα τραύματά τους. Στον πυρήνα της, η σειρά αφορά τις προκλήσεις του να ζεις με ψυχικές ασθένειες. Στην πράξη; Μπέρδεμα.

The OA

Εφτά χρόνια μετά την εξαφάνισή της από το σπίτι της, μια νεαρή γυναίκα επιστρέφει με μυστηριώδεις νέες ικανότητες και στρατολογεί πέντε αγνώστους σε μια μυστική αποστολή. Μια γυναίκα που αγνοείται εφτά χρόνια εμφανίζεται σε ένα νοσοκομείο με παράξενες ουλές στην πλάτη της αλλά δεν μπορεί, ή δεν θέλει, να αποκαλύψει πού ήταν. Τρέλα.

Η Βροχή

Ένας ιός που εξαπλώνεται με τη βροχή αφανίζει σχεδόν όλο τον πληθυσμό της Σκανδιναβίας. Έξι χρόνια μετά, δύο αδέρφια μαζί με επιζώντες αναζητούν ασφάλεια και απαντήσεις. Ένας φονικός ιός που εξαπλώνεται με τη βροχή αναγκάζει τα αδέρφια Σιμόνε και Ράσμους να κρυφτούν σε ένα υπόγειο καταφύγιο και να χωριστούν από τον επιστήμονα πατέρα τους. Ύστερα από έξι χρόνια απομόνωσης, η Σιμόνε και ο Ράσμους συναντούν άλλους επιζώντες. Σκανδιναβικό μετα-αποκαλυπτικό και εφηβικό δράμα, τι άλλο θέλεις;