Από χθες κυκλοφορεί ένα βίντεο στα social media το οποίο είναι πραγματικά εξοργιστικό. Σε αυτό βλέπουμε έναν μετανάστη να αιμορραγεί μετά από ρατσιστική επίθεση μέσα στο βαγόνι του ηλεκτρικού, στη διαδρομή Ν. Φάληρο έως Μοσχάτο. Ο λόγος της επίθεσης; Δεν άρεσε στον θύτη ο «τρόπος που κοιτούσε» το θύμα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από τον λογαριασμό Μένουμε Ενεργοί, φαίνεται ο νεαρός μετανάστης να προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία από το πρόσωπό του, ενώ ακούγεται και η φωνή της κοπέλας που τράβηξε το βίντεο να λέει: «χωρίς λόγο, αυτός ο τύπος εδώ, γιατί τον πείραξε πώς κοιτάζει».  Στο βίντεο ακούγεται επίσης και μια άλλη γυναίκα να φωνάζει στον άντρα που έκανε τη ρατσιστική επίθεση, να βγει έξω από το βαγόνι. Εκείνος, κυριολεκτικά στον κόσμο του, συνεχίζει τη διαδρομή σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Όπως αναφέρει η ομάδα «Μένουμε Ενεργοί»: την Ελλάδα της “ανάπτυξης”, κυκλοφορούν αιμόφυρτοι (μετανάστες) άνθρωποι από λεβέντες Έλληνες (aka φασίστες) στους οποίους «δεν τους αρέσει ο τρόπος που κοιτάμε». Το περιστατικό σημειώθηκε στον ηλεκτρικό στην διαδρομή Ν. Φάληρο έως Μοσχάτο. Δεν σιωπούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που το γεννά»