Χιονίζει. Χιονίζει και το βλέπουμε σε Facebook, Instagram και Twitter. Χιονίζει και το βλέπουμε μόλις τραβήξουμε την κουρτίνα μας. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Όπως διαβάζουμε, στα βόρεια και δυτικά του νομού το έχει ήδη στρώσει, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Το «Μανχάταν» της πόλης, το Παγκράτι, γίνεται σταδιακά λευκό. Και τα νότια προάστια δεν πάνε πίσω. Ναι, ναι, φυσικά και μας ήρθε ειδοποίηση από την πολιτική προστασία, σε πολλούς ήρθε. Η χιονόπτωση θα είναι έντονη τις επόμενες ώρες, δεν διαφωνούμε σε αυτό. Επίσης, ήρεμα με το ντελίβερι, δεν θέλουμε να δούμε ξανά αυτές τις εικόνες.

Μόνο που, επειδή είμαστε σχετικά άμαθοι, κάθε φορά που χιονίζει δημιουργείται ένας πανικός. Τα κανάλια, όπως και τα σάιτ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το θέμα «πουλάει» και έτσι το εκμεταλλεύονται στο έπακρο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Μεταξύ μας, όμως, το παρακάνουν. «Δείτε ποιοι δρόμοι έκλεισαν στην Αττική», έγραφαν χθες και μας έπιασε η καρδιά μας. Ανοίξαμε το κείμενο και διαβάσαμε ότι έκλεισαν οι δρόμοι στην Πάρνηθα. Ε, σε πιάνει μια αηδία. Αν δεν χιονίσει στην Πάρνηθα πού θα χιονίσει δηλαδή;

Με αφορμή τον δικαιολογημένο ως ένα βαθμό πανικό που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες, βρήκαμε τις φωτογραφίες της λευκής πλέον Αθήνας, όπως μας την παρουσιάζουν τα κανάλια και τα ειδησεογραφικά μέσα γενικότερα. Προσοχή παιδιά, καλύτερα να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Κυκλοφορούν και αρκούδες. Ίσως και όχι.

Σύνταγμα, στα φανάρια

Ηλεκτρικός, μεταξύ Θησείου και Μοναστηρακίου

Κατεχάκη, άνθρωποι πάνε στις δουλειές τους

Χιόνι στο Νέο Ψυχικό

Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι