Ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, δήλωσε ότι, «είναι πιθανόν να πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας».Έχετε διαβάσει καλύτερη είδηση από αυτή μέσα στο 2020; Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Βέβαια, έκανε έκκληση για προσοχή λόγω της προσαρμοστικότητας του ιού.

Όπως μαθαίνουμε, η παραλλαγή Ομικρον, η οποία είναι πιθανόν να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο, έχει διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να την φέρει κοντά στο τέλος της. Ο μπάρμαν να ετοιμάσει τα σφηνάκια, θα το γιορτάσουμε.

via GIPHY

«Μόλις το κύμα της Ομικρον αμβλυνθεί, θα υπάρξει για μερικές εβδομάδες και μερικούς μήνες συνολική ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο, είτε διότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει ανοσία εξαιτίας της μόλυνσης και επίσης λόγω της πτώ σης εξαιτίας της εποχικότητας», συμπλήρωσε, αλλά κάπως μας έκοψε τη φόρα, με το «δεν βρισκόμαστε μία ενδημική φάση». Εντάξει, δεν του κρατάμε κακία.

«Ενδημική σημαίνει ότι μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Ο ιός αυτός έχει εκπλήξει περισσότερες από μία φορά. Κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί», επέμεινε.