Το να κρίνουμε τους άλλους—είναι κάτι που κάνουμε όλοι, συνέχεια. Είναι χιλιάδες οι γνωστοί μας που έχουν πει ότι αν βγουν στη δημοσιότητα αυτά που λέγονται στα τσατ θα καταστραφούμε όλοι. Είτε εσκεμμένα είτε εντελώς υποσυνείδητα, αξιολογούμε και ερμηνεύουμε συνεχώς τον κόσμο γύρω μας. Κάνουμε σχόλια για πρόσωπα και καταστάσεις στο κεφάλι μας. Με αφορμή αυτό το παλιό ποστ εδώ μιλάμε για τους δέκα πιο συνηθισμένους λόγους που εξαιτίας τους σκεφτόμαστε αρνητικά σχόλια για συναδέλφους, φίλους, συντρόφους και αγαπημένους μας. Το τίμιο το “δίκασε“. 

Όταν κάποιος προσπαθεί να μας πάρει τη σειρά στην ουρά

Αν δεν πρόκειται για ηλικιωμένους, εγκύους, άτομα με κινητικά προβλήματα, μαμάδες με παιδάκια που κλαίνε δεν βλέπω το λόγο να σου δώσω τη θέση μου ακόμη κι αν κρατάς μόνο ένα πακέτο μακαρόνια ή ένα μπουκάλι γάλα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο χρόνος σου είναι πιο πολύτιμός από το δικό μου;

Όταν κάποιος είναι αγενής με τους σερβιτόρους

Οι τρόποι δεν κοστίζουν τίποτα. Αν δεν αφήνεις tip ή είσαι εριστικός με υπαλλήλους εν ώρα εργασίας είσαι απλά τσιγκούνης και μαλάκας.

Όταν κάποιος πετάει σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου

Λόγος να τους κυνηγήσεις στην Κηφισίας να τους πετύχεις στα φανάρια και να τους ρωτήσεις «γιατί»; Ή και όχι.

Όταν κάποιος δεν πλένει τα χέρια του βγαίνοντας από την τουαλέτα

Ίου. Ίου. Θα φας και παγκολίνο μετά; Δεν σου έχουν μιλήσει για το σαπούνι οι γονείς σου; Ευτυχώς, καταργήσαμε τις χειραψίες.

Όταν κάποιος κάνει ρατσιστικό σχόλιο

“Tι πιο σύνηθες από έναν Αλβανό με όπλο” είπατε; Αυτό είναι μια ρατσιστική δήλωση. Όλο λάθος.

Όταν κάποιος μιλά πολύ δυνατά στο τηλέφωνο σε δημόσιους χώρους

Χρειάζεται να εξηγήσουμε περαιτέρω τον λόγο; Είναι εκνευριστικό, ναρκισσιστικό και βασικά ηλίθιο. Δεν θέλω Χριστιανέ μου να μάθω γιατί χώρισες ή πόσο μισείς την πεθερά σου. Δεν με νοιάζει.

Όταν έχετε απείθαρχα παιδιά

Να τα χαίρεσαι. Απλά, αν δεν τους έχεις μάθει να συγκρατούν τα νεύρα τους, να μην κάνουν bullying και να μην πετάνε πέτρες σε περαστικούς, μην τα βγάζεις σε δημόσιο χώρο. Δεν σου φταίνε τίποτα οι άλλοι γονείς και τα δικά τους παιδιά.

Όταν κάποιος χτυπάει το σκύλο του

Καταγγελία για κακοποίηση ζώων. Αν χτυπάς ένα σκυλί είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου και ικανός να χτυπήσεις άνθρωπο.

Όταν κάποιος δεν λέει ποτέ ευχαριστώ

Δεν με αφορά πόσο δύσκολα πέρασες στην παιδική σου ηλικία ή στο σχολείο σου. Με νοιάζει μόνο να μου συμπεριφέρεσαι με σεβασμό. Πες ένα ευχαριστώ και μην κανονικοποιείς την αγένεια.

Όταν δεν βάζουν στο αθόρυβο το κινητό του σε θέατρα και σινεμά

Γιατί δεν έκατσες σπίτι να δεις Survivor; Γιατί μου χαλάς την δική μου έξοδο; Πόσο εγωιστής μπορεί να είσαι;