Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Με το κινητό να αποτελεί προέκταση του χεριού μας, εφαρμογές όπως Facebook, Instagram, Twitter, Tik Tok καθορίζουν πλέον τις ζωές μας. Κάποιοι βγάζουν χιλιάδες ευρώ μέσω των social media (λέγε με Influencer), άλλοι ενημερώνονται και η πλειοψηφία τονώνει τον ναρκισσισμό της μέσω likes, σχολίων και κοινοποιήσεων. Ε κάπου ανάμεσα υπάρχει χώρος για φλερτάκι, χιουμοριστικά post και ρήσεις σπουδαιών ανδρών.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο «Nick Hard» της καρδιάς μας (καλά, όχι) αγαπάει το Instagram και ανήκει σ’ εκείνους που επιθυμούν να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους στους χιλιάδες followers τους. Το βράδυ του Σαββάτου, οι 39.500 ακόλουθοι του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας βρήκαν και πάλι νόημα στη ζωή τους. Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε μία κρίση «ΔεΓαμινιώτη» ανέβασε ένα story που θα ζήλευε προφίλ που -δεν- σέβεται τον εαυτό του. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Don’t wish it was easier, wish you were better. Don’t wish for less problems, wish for more skills». Σε απλά ελληνικά: «Μην εύχεσαι να ήταν ευκολότερο, ευχήσου να ήσουν καλύτερος. Μην εύχεσαι για λιγότερα προβλήματα, ευχήσου για περισσότερες ικανότητες».

Αυτό το απόφθεγμα που θα έκανε τον Γκάντι να κοκκινήσει από οργή που δεν το σκέφτηκε ο ίδιος, το συνόδευσε με μία φωτογραφία του που ξεχειλίζει αρρενωπότητα, σοφία, διανόηση και εξουσία. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς περισσότερο μας θύμισε ατάκα του Μπρους Λι και φυσικά αυτό:

Η φωτογραφία έχει αμέσως viral. Κάτι που σημαίνει που ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε κάτι καλά. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί την καριέρα του ως influencer, σε μία εποχή που οι εκφραστές του λειτουργήματος δεν αισθάνονται και μεγάλη ασφάλεια. Ο Nick Hard αδικείται από τους μόλις 39.500 ακόλουθους στο Instagram. Ενδεχομένως μία πιο συχνή παρουσία του στο δημοφιλές social media του Mark Zuckerberg να ανεβάσει τις μετοχές του. Και γιατί όχι; Ίσως να καταφέρει να ξεπεράσει τον απόλυτο star του ελληνικού Instagram. Τον Πάνο Καμμένο.