Τα είχαμε γράψει πριν μήνες εδώ. Το Yellowjackets δεν είναι για binge watching. Είναι το εβδομαδιαίο ραντεβού που αποζητά έναν υπομονετικό τηλεθεατή που διαβάζει για τη σειρά, ψάχνει συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και μπαίνει στο Twitter να διαβάζει τις θεωρίες σχετικά με την ιστορία επιβίωσης. Tο 1996, μετά τη συντριβή ενός ιδιωτικού αεροπλάνου στην ερημιά του Καναδά, οι επιβάτες του, τα μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου κοριτσιών πανεπιστημίου, πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνουν στη ζωή.

Αυτό το κείμενο έχει spoilers. Θα μιλήσουμε για όλα όσα είδαμε: μαύρη μαγεία, ανατριχιαστικά τελετουργικά κι αγριότητα. Ξεκινάμε λοιπόν με το τέλος του δέκατου επεισοδίου. Η Σόνα, η Μίστι, η Ταΐσα και η Νάταλι δεν είναι οι μόνες Yellowjackets που σώθηκαν.Η Σόνα είναι τώρα μια νοικοκυρά (που βαριέται και δεν αντέχει στιγμή το ρόλο της) παντρεμένη με τον Τζεφ, τον οποίο υποπτεύεται για απιστία (λάθος της). Η Νάταλι είναι τοξικομανής που ζει σε ένα μοτέλ και δεν αντέχει τη ζωή της. Η Ταΐσα (διχασμένη προσωπικότητα άρα δεν αντέχει τον εαυτό της) είναι μια εύπορη υποψήφια για την Γερουσία («Είσαι η queer Kamala!» της λέει ένας φωτογράφος.) Εν τω μεταξύ, η Μίστι (δεν αντέχει τη μοναξιά της) είναι νοσοκόμα σε ξενώνα ηλικιωμένων τη μέρα και «πολίτης ντετέκτιβ» τη νύχτα. Όλοι τους προσπαθούν να ξεχάσουν αυτό που συνέβη.

https://twitter.com/hashtag/Yellowjackets?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο φινάλε της 1ης σεζόν των Yellowjackets , αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο η Lottie (την οποία υποδύθηκε ως έφηβη η Courtney Eaton) είναι ζωντανή αλλά ήταν αυτή που ήταν υπεύθυνη για το άδειασμα του τραπεζικού λογαριασμού του Travis μετά τον θάνατό του. Υπήρχαν ανεπαίσθητες ενδείξεις στα επεισόδια της πρώτης σεζόν ότι αυτές οι τέσσερις γυναίκες μπορεί να μην είναι οι μόνες επιζώσες εκεί έξω; Πολλές θεωρίες συνωμοσίας είχε η πρώτη σεζόν της σειράς που έκλεισε με το καλύτερο cliffhanger. Μακάρι να μην γίνει σαν το Manifest η σειρά στη δεύτερη σεζόν. 

Η βασίλισσα Λότι

H Λότι στα όρη και στα άγρια βουνά ξαναγεννήθηκε ως πνευματικός ηγέτης της ομάδας, και προσφέρει μια καρδιά αρκούδας σε … κάτι (στο φάντασμας της καλύβας, στο θεό του βουνού, κανείς δεν ξέρει). Αυτό το τελετουργικό μας εξηγεί και  το συμβόλο που βλέπουμε όλη τη σεζόν – το ίδιο σύμβολο που εστάλη στις τέσσερις επιζώσες σε καρτ ποστάλ. Πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι επιζώντες εκεί έξω στο σημερινό χρονοδιάγραμμα, άνθρωποι με τους οποίους οι κύριοι πρωταγωνιστές δεν κρατούν επαφή για πολύ συγκεκριμένους λόγους.Θέλετε ένα; Η Λότι παίρνει ένα φάρμακο που ονομάζεται “Loxipene”, το οποίο είναι πιθανότατα αναφορά στο Loxapene, ένα φάρμακο για τη σχιζοφρένεια. Στο επεισόδιο 3, ωστόσο, μένει χωρίς τα φάρμακά της. Αυτή κι αν τρελάθηκε. 

https://twitter.com/hashtag/Yellowjackets?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το υπόγειο της Ταΐσα

Τελικά μάθαμε τι απέγινε ο σκύλος της οικογένειας της Ταΐσα, του έκοψε το κεφάλι και το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει κάτι σαν ανατριχιαστικό ιερό κάτω από το σπίτι της. Τρελή κι αυτή τελικά.Είναι αυτή η γυναίκα που έβλεπε ο γιος της και τρόμαζε; Τι ανατριχιαστικός βωμός είναι κρυμμένος στην υπόγα με το κεφάλι του σκύλου; Έκανε κάποιου είδους τελετή μαγείας για να νικήσει στην πολιτική κούρσα;Αν το δει κανείς ως θρίλερ για τα αμερικανικά προάστια, μιλά για κάτι κοινότοπο, κάτι σκοτεινό και απελπισμένο κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της αμερικανικής μεσαίας τάξης. ΣΩΠΑ.

Η Μίστι και ο τρόπος που δηλητηριάζει τον κόσμο

Σας το είχαμε γράψει και εδώ, είναι η καλύτερη κατεστραμμένη αντιηρωίδα της φετινής σεζόν. Η πιο ενδιαφέρουσα τρελή στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή. Η τύπισσα πάσχει από αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι, την ανάγκη να μας αγαπήσει κάποιος με όλα μας τα ελαττώματα, ακόμη κι όταν δεν είμαστε τέλειοι. Παίζεται από την Κριστίνα Ρίτσι και την Σάμι Χάνρατι (οι δύο χρονικές αφηγήσεις των «Yellowjackets» χωρίζονται κατά είκοσι πέντε χρόνια) και ως Μίστι μετά από χρόνια σχολικού εκφοβισμού και μεταχείρισης σαν απόκληρη, ο έφηβος εαυτός της αισθάνεται ότι το αεροπορικό δυστύχημα στο δάσος του Οντάριο είναι ο τέλειος τρόπος για να αποδείξει την αξία της.

https://twitter.com/hashtag/yellowjackets?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μην την υποτιμάτε. Ποτέ. Θα βρεθείτε νεκρή μετά την απαγωγή σας. Η σχέση της με την υπόλοιπη ομάδα είναι τόσο ατελής που αναγκάζεται να είναι δημιουργική στο πώς βρίσκει αυτές τις στιγμές σύνδεσης, βάζει κάμερες στα δωμάτια τους πχ. Πέρα από τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με το “Lost”, οι κριτικοί επαίνεσαν την εκπομπή για την αδυσώπητη ματιά της στο τραύμα της γυναικείας εφηβείας και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της. Η Misty είναι ξεκάθαρα η προσωποποίηση του εφηβικού τραύματος. 

https://twitter.com/hashtag/Yellowjackets?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι  μας επιφυλάσσει η 2η σεζόν;

Θα δούμε περισσότερα την Λότι, την σκοτεινή πλευρά της Ταΐσα και αυτό που μας έχουν κάνει να περιμένουμε από το πρώτο επεισόδιο, τον κανιβαλισμό. Πριν τελειώσει η χρονιά θα δούμε στις οθόνες μας την δεύτερη σεζόν. Η επιβίωση, τελικά,  είναι το απόλυτο τρόπαιο πρωταθλήματος για αυτή την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. 

Αναπάντητο ερώτημα

Ο Άνταμ ήταν ο Χάβι; Η Μίστι ενεργεί ως διπλός πράκτορας στην παρούσα ιστορία;Ποιος σκοτώνεται και «τρώγεται» στο πρώτο επεισόδιο; Τι συνέβη στο μωρό της Σόνα;Ποιος είναι ο Άνθρωπος χωρίς Μάτια;