Οι δημιουργοί κάνουν ό,τι κάνουν για να βγάλουν τα προς το ζην και είναι σημαντικό αυτό να είναι προβλέψιμο», δήλωσε ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram. Να εξηγήσουμε, παιδιά. Η Meta Platforms (θυμάστε τα κρύα αστεία που διαβάζατε πριν από λίγο καιρό στο feed σας;) παρουσίασε τη νέα δυνατότητα στις ΗΠΑ, σε περιορισμένη βάση βεβαίως βεβαίως, προσθέτοντας ότι παρέχει έναν διαφορετικό τρόπο στους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα από τους followers τους στην εφαρμογή. Ε, αν αυτό πάει καλά σύντομα θα έρθει και από τα μέρη μας και τότε θα δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί followers των εθνικών μας σελέμπριτις και ποιοι οι δήθεν.

«Οι συνδρομές είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προβλέψιμο εισόδημα – ένας τρόπος που δεν εξαρτάται από την απήχηση μιας ανάρτηση, η οποία αναπόφευκτα θα αυξομειώνεται με την πάροδο του χρόνου».

Με λίγα λόγια, οι δημιουργοί, οι influencers δηλαδή και όχι εμείς οι πλεμπαίοι, θα μπορούν να προσφέρουν στους συνδρομητές πρόσβαση σε αποκλειστικά Instagram stories, φωτογραφίες ή βίντεο που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες και φυσικά Instagram Lives σε πραγματικό χρόνο. ΟΥ-Α-ΟΥ. Tώρα θα δούμε ποιος στηρίζει πραγματκά το έργο που παράγουν.

via GIPHY

Οι τιμές συνδρομών του Instagram κυμαίνονται από 0.99 έως 99.99 δολάρια, με επιλογές ενδιάμεσα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Meta. Μην ξεχνάμε ότι Το Facebook ξεκίνησε τις συνδρομές το 2020 και είπε ότι δεν θα εισπράξει καμία αμοιβή από τους δημιουργούς νωρίτερα από το 2023. Το ίδιο θα ισχύει και για τις συνδρομές στο Instagram.

Πολλές εταιρείες social media, όπως διαβάζουμε στη Wall Street Journal, χρησιμοποιούν πλέον οικονομικά κίνητρα για να δελεάσουν τους δημιουργούς να συμμετάσχουν ή να παραμείνουν στις πλατφόρμες τους. Το Snapchat, το YouTube και το TikTok έχουν ήδη ανακοινώσει σχετικές επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Να πούμε επίσης ότι και στο Twitter πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε μια παρόμοια υπηρεσία που ονομάζεται «Super Follows» και επιτρέπει στους συνδρομητές να πληρώνουν για bonus περιεχόμενο από αγαπημένους τους δημιουργούς. Αν γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλλάδα, βέβαια, θα γίνει χαμός γιατί είναι γνωστό ότι οι αριστεροί της χώρας μοιράζονται τις σκέψεις τους εκεί, δεν θέλουν τέτοια.