Επιτρέψαμε σε πολλούς ανθρώπους στην κοινωνία να βιάζουν, να εκβιάζουν και να εκμεταλλεύονται ευάλωτες γυναίκες. Δεν θέλαμε να γνωρίζουμε τις βρωμιές τους και πώς ανέπτυξαν ένα «νομικό» σύστημα για να τις νομιμοποιήσουν και ένα ηθικό επικοινωνιακό κώδικα που τους επιβράβευε με εξώφυλλα, συνεντεύξεις και προβολή. Κι ήρθε η 24χρονη Γεωργία και το κατεδάφισε το οικοδόμημά τους. Κι επαναξιολογούμε όλοι μας την στάση ζωής μας. Και την σεξουαλική πείνα των λιγουρήδων πλουσίων δεν την βαφτίζουμε ροζ πάρτι που η φάση πήγε λάθος αλλά βιασμό. Ομαδικό βιασμό.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Επέλεξε να μιλήσει. Και συσπείρωσε τον κόσμο στο πλευρό της. Τον κόσμο που νοιάζεται να πάει μπροστά η κοινωνία αυτή. Τον κόσμο που διδάσκει στα παιδιά του δημοτικού στο Γαλάτσι που θέλησαν να της στείλουν ένα μήνυμα ότι όταν μια κοπέλα είναι στα όρια της λιποθυμίας από το αλκοόλ, ακόμα κι αν δεν της έχεις ρίξει χάπι βιασμού για να γίνει ζόμπι, ακόμη κι αν σου το ζητήσει, δεν κάνεις σεξ μαζί της. Γιατί το σεξ προϋποθέτει τη συναίνεση. Ακόμη κι όταν το σεξ είναι ανταλλακτική συναλλαγή.

Γιατί τα μικρά παιδιά πρέπει να μάθουν ότι βιασμοί δεν γίνονται μόνο σε σουίτες, γίνονται στο γυμναστήριο, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο, παντού, ακόμη και στο σπίτι, ακόμη και μέσα στο γάμο. Και δεν φταίει ποτέ το θύμα, φταίει μόνο ο βιαστής.

Υπάρχουν κάτι άνθρωποι γεμάτοι δηλητήριο και μικροπρέπεια που πιστεύουν ακράδαντα ότι υπάρχει κάτι άλλο. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν να μην ακουστεί πουθενά η ιστορία της Γεωργίας. Πρώτη φορά μια γυναίκα που δεν είναι συστημική δείχνει το πρόσωπό της μπροστά στην κάμερα και μιλάει με θάρρος για τον βιασμό της. Αποστιγματίζει τα θύματα, θρυμματίζει το σύστημα που κουκουλώνει. Η κοπέλα πήγε αμέσως στην αστυνομία.Με την Γεωργία, γιατί δεν  δεν ψάχνει followers αλλά δικαιοσύνη.  

Θαυμάζουμε, λοιπόν, απεριόριστα, αυτή τη γυναίκα, την 24χρονη Γεωργία που βγήκε και μας έδειξε τι έχει πραγματικά σημασία, όχι μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση με τις δήθεν ελίτ και τους μπιλιονέρ. Σε όλες, είτε το θύμα είναι ρομά, μετανάστρια, τρανς προσφύγισσα, επιζώσα έμφυλης βίας από την Αλβανία, η Ιωάννα με το βιτριόλι, σεξεργάτρια. Σημασία έχει να δίνεται στο θύμα η δικαιοσύνη που του αξίζει. Και να εκπαιδευτούμε ως  πολίτες να ζητάμε τη δικαιοσύνη από τους θεσμούς μας. Να μην στήνουμε τα τηλεοπτικά δικαστήρια. Να μην ρωτάμε γιατί δεν μίλησε, γιατί μίλησε τώρα, τι δουλειά είχε εκεί, γιατί μίλησε σε αυτόν.

Μετά την εισαγγελική έρευνα για τον τραμπουκισμό της 24χρονης από τον δικηγόρο, μετά την εισαγγελική έρευνα για την διαρροή των καταθέσεων της προανάκρισης, καλούνται κατηγορούμενοι και εμπλεκόμενοι εκτάκτως για ανάκριση.

Με την Γεωργία λοιπόν και κάθε Γεωργία.