Το να είσαι ερωτευμένος είναι βασανιστικό. Και το πιο επιθυμητό συναίσθημα στον κόσμο. Το να είσαι ο μεγαλύτερος γιος ενός από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς είναι βαρύ. Το να κουβαλάς την κληρονομιά ενός πατέρα που έφυγε νωρίς από τη ζωή σου και δεν πρόλαβε να σου δώσει συμβουλές είναι μαρτύριο. Να έχει δημιουργήσει όμως ο νεκρός πατέρας σου το δίχτυ προστασίας που χρειάζεσαι για την ενηλικίωση σου είναι ευλογία. Ο 18χρονος Κούπερ Χόφμαν ενηλικιώνεται μπροστά στα μάτια μας με τη βοήθεια του ανυπέρβλητου Πολ Τόμας Άντερσον, που δημιούργησε μια feelgood ταινία πριν ρίξει το παλληκάρι αυτό στους ρόλους που μάλλον είναι γεννημένος να παίξει. Να δείτε την ταινία “Πίτσα Γλυκόριζα” για να λέτε στο μέλλον ότι ξέρατε ότι ο πρωταγωνιστής της είναι σπουδαίος.

Μια ιστορία εφηβικής καψούρας ενός 15χρονου που ζει το όνειρο κάθε έφηβου αγοριού. Ρίχνει την μεγαλύτερη κοπέλα που ερωτεύτηκε. Ο 51χρονος σκηνοθέτης δημιούργησε την πιο τρυφερή ταινία για το γιο του αγαπημένου του πρωταγωνιστή, μια ταινία που ουσιαστικά μας δείχνει πώς είναι να μεγαλώνεις σε ένα κόσμο που δεν σε προετοιμάζει για απογοητεύσεις και όταν τις συναντήσεις στο διάβα σου η μόνη λύση δεν είναι να κρυφτείς αλλά να τρέξεις ορμητικά προς το πεπρωμένο σου. Αυτή η ταινία ενηλικίωσης θα γινόταν άνετα για τους σημερινούς εφήβους ότι έγινε το Ferris Bueller’s Day Off για τη δική μου γενιά. Αλλά, εμείς δεν είχαμε TikTok.

Στην ταινία ο Κούπερ δεν έχει πατέρα. Και στη ζωή. Κλείσιμο ματιού. Ξέρει ότι όλοι οι γονείς θέλουν να είναι τα παιδιά τους ευτυχισμένα. Και ο σκηνοθέτης του έφτιαξε ένα κόσμο ρομαντικό και ανάλαφρο για να παίξει. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν , πέθανε σε ηλικία 46 ετών το 2014, μια χρονιά μετά την οσκαρική υποψηφιόττηα για το Master, την πέμπτη ταινία του Άντερσον. Ο Πολ Τόμας Άντερσον γνωρίζει τον Κούπερ Χόφμαν από μωρό. Και του έδωσε ένα ρόλο που έγραψε για εκείνον, όπως έκανε και για τον πατέρα του. Ο 15χρονος Γκάρι Βαλεντάιν είναι ένας χαρισματικός και ακαταμάχητος νέος, έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο βασιζόμενος σε κάτι που λέγεται charm και δεν ξέρω πώς να το διατυπώσω μονολεκτικά στα ελληνικά. Έχει αυτό το κάτι που θέλεις και δεν το ξέρεις. Έχει ένα έμφυτο ταλέντο ο πιτσιρικάς. Σου προκαλεί βαθιά συναισθήματα. Δεν μαθαίνεται αυτό. Ή το έχεις ή όχι. Παίζει με φυσικότητα, είναι οικείος και ανθρώπινος. Είναι συγκινητικό πόσο θυμίζει το σουλούπι του αυτό του πατέρα του.

https://t.co/0jDSjIAOi3

Μιλώντας στον Guardian είπε για τον Χόφμαν ότι τον αντιμετώπισε με λεπτότητα, με συμπόνια, με τεράστια ποσότητα σκέψης και προστασίας. Σίγουρα όχι χωρίς να το σκεφτεί με κάθε λεπτομέρεια. Τον προστατεύει και από τον Τύπο. Έβγαλε για συνεντεύξεις την Αλάνα Χάιμ.

https://t.co/xRJdC8kqYg

Ο Κούπερ Χόφμαν – με την πρώτη του εμφάνιση- προτάθηκε ήδη για Χρυσή Σφαίρα. Λογικό, ο σκηνοθέτης του έχει αλλεργία στις κακές ταινίες.