Ποιος θα μπορούσε να εκκινήσει μόνος του ένα hashtag που να καλεί τον κόσμο να «ακυρώσει» την Pantene, εξαιτίας του τηλεοπτικού της σποτ, με μήνυμα ότι τα μαλλιά δεν έχουν φύλο. Ναι, η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Σε άλλα νέα, όσο εσείς και εμείς βλέπαμε από ένα σποτ, που έφερε το diversity, τη θετική στάση απέναντι στη διαφορετικότητα, την αποδοχή, τις ταυτότητες φύλου, τον έρωτα που δεν έχει έμφυλα στεγανά και την τέχνη των drag shows, στο πιο mainstream μέσο, την τηλεόραση, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας που ακούραστα ματαιοπονεί προσπαθώντας να πασάρει τον συντηρητισμό και τη ναφθαλίνη ως λογική και «τροφή για σκέψη», έβλεπε τουρκικές εισβολές, στρατούς και το Σύνταγμα υπό κατάληψη.

Η «τροφή για σκέψη» της Αφροδίτης Λατινοπούλου:

“Σκεφτείτε να ήταν η χώρα μας γεμάτη με πολίτες όπως οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης της Pantene. Η Τουρκία θα είχε εισβάλει και θα έφτανε στο Σύνταγμα την ίδια ώρα που κάποιοι θα έφτιαχνα τη φράντζα τους. Ευτυχώς όμως δεν είμαστε έτσι. Τροφή για σκέψη. #cancel_pantene”

https://twitter.com/hashtag/cancel_pantene?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Εδώ ερχόμαστε στο βασικό δίλημμα: να σχολιάσουμε σοβαρά την ανάρτηση και να πούμε τα αυτονόητα ή να περιοριστούμε σε ένα φέις παλμ; Θα επιλέγαμε το πρώτο, αν δεν είχαμε κουραστεί να σχολιάζουμε τα αυτονόητα με αφορμή κάποιο βίντεο ή ανάρτηση της πολιτεύτριας.

Δηλαδή τώρα θα μπορούσαμε να πούμε πως το 2022, ακυρώνονται εταιρείες γιατί συγκαλύπτουν βιασμούς, απολύουν εργαζομένους. Ακυρώνονται πρόσωπα γιατί κατηγορούνται για παιδεραστία και βιασμούς. Και το «ακυρώνονται» μόνο στα social περιορίζεται τις περισσότερες φορές.

Την Pantene να την ακυρώσουμε γιατί; Για μια ενδιαφέρουσα διαφήμιση και ένα μήνυμα που προάγει την ελευθερία; Αυτή την κλισέ, μα τόσο σημαντική λέξη που χάνεται κάτω από την τοξικότητα ανθρώπων σαν την κυρία Λατινοπούλου που το σημαντικότερο ζήτημα με το οποίο έχει ποτέ ασχοληθεί είναι οι τρίχες μας;

Πάλι τα αυτονόητα αρχίσαμε να λέμε. Σταματάμε εδώ. Γεια σας.