Εδώ και περίπου έξι εβδομάδες, οι άνθρωποι στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης έπεφταν στα τέσσερα και ακουμπούσαν το αφτί τους στο πάτωμα, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς όταν τσακώνονται οι από κάτω για να μάθουμε το κουτσομπολιό. Μόνο που, εκείνοι, δεν το έκαναν επειδή ήταν κατίνες, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, αφού ένας απόκοσμος θόρυβος δεν τους άφηνε να κλείσουν μάτι.

Το ξημερώματα όμως ο Superman συνεργεία της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν έρευνες σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων και μετά από δοκιμές σε μια δεξαμενή στην Πολίχνη και όχι στα Μετέωρα, δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του θορύβου, φαίνεται ότι σταμάτησε ο θόρυβος. Κρίμα, εμείς νομίζαμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο.

«Φαίνεται ότι ήταν κάποιο θέμα συντονισμού σε έναν μηχανισμό της δεξαμενής. Πιο συγκεκριμένα ένας μηχανισμός στην δεξαμενή της Πολίχνης ο οποίος όμως δεν παρήγαγε θόρυβο εκεί, αλλά δημιουργούσε ήχο ο οποίος μεταφερόταν μέσα από τον αγωγό μέχρι τα Μετέωρα ήταν η αιτία του προβλήματος. Οι τεχνικοί σκέφτηκαν ότι θα παράγεται ήχος από κάτω και θα τον καταπίνει το νερό μεταφέροντάς τον μέσω του αγωγού του νερού. Έκαναν δοκιμές, άνοιξαν και έκλεισαν την δεξαμενή στην Πολίχνη και ο θόρυβος σταματούσε κάθε φορά που έκλειναν τον μηχανισμό», ανέφεραν άνθρωποι της ΕΥΑΘ στο Έθνος.

Συνεργεία της ΕΥΑΘ θα παρακολουθήσουν και τις επόμενες μέρες το φαινόμενο προκειμένου να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα ήχου που δημιουργεί ο μηχανισμός. Στο μεταξύ, κάτοικοι ξενύχτησαν ακόμη ένα βράδυ αναζητώντας απαντήσεις από κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το οποίο βρέθηκε επιτόπου στο σημείο αλλά έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 3:30 για να πάρουν μία απάντηση.