Σε αυτό το περίπου lockdown το οποίο βιώνουμε, το Netflix έρχεται ακόμα μια φορά να αποτελέσει εναλλακτική μας. Γιατί κάτι πρέπει να γίνει εξίσου δελεαστικό με μια έξοδο για ποτό, τώρα που η εστίαση κλείνει και πάλι στις 12, και εμείς νιώθουμε Σταχτοπούτες, τη στιγμή που έχουμε σχεδόν ξεχάσει πώς βγαίναμε για ποτό πριν από την πανδημία. Πάνω, λοιπόν, σε αυτή τη συγκυρία, το Netflix αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των πακέτων του στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συνδρομή για το τυπικό πρόγραμμα έφτασε στα 15,49 δολάρια, αυξανόμενη κατά 1,5 δολάριο. Το βασικό πρόγραμμα αυξήθηκε κατά ένα δολάριο στα 9,99 δολάρια και το πρόγραμμα premium είδε μία αύξηση 2 δολαρίων στα 19,99. Στον Καναδά, η τιμή για το τυπικό πρόγραμμα του Netflix αυξήθηκε επίσης 1,50 δολάριο στα 16,49 με το πρόγραμμα premium στα 20,99 από 18,99 ενώ το βασικό πακέτο έμεινε το ίδιο.

Δίνοντας τις «εξηγήσεις» του, το Netflix δήλωσε στο CNN πως κατανοεί πως οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας από ποτέ και δεσμεύεται να προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία για τα μέλη του. Αλλά: «Ενημερώνουμε τις τιμές μας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα ώστε τα μέλη μας να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους».

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως η είδηση της αύξησης των συνδρομών, η μετοχή του Netflix σημείωσε άνοδο 2%.

Στο μεταξύ, η εξήγηση του Netflix για τους λόγους που αύξησε της τιμές του είναι ίδιες με του Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα, η εταιρία θέλει απλώς να αυξήσει τα κέρδη της. Στην ουσία, δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο και καθώς η ροή γίνεται πιο ενσωματωμένη στο τοπίο της ψυχαγωγίας, η ανάπτυξη για εταιρίες σαν το Netflix επιβραδύνεται, με την προσέλκυση νέων συνδρομητών να γίνεται πιο δύσκολη. Τα έσοδα όμως πρέπει να έρχονται, και έτσι η αύξηση των τιμών είναι η πιο άμεση και εύκολη λύση για να έρθουν κέρδη.

Αφορά αυτή η αύξηση την Ελλάδα;

Σε αυτή τη φάση όχι. Με το Netflix να μην έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση που να αφορά τη χώρα μας, οι τιμές των πακέτων συνεχίζονται ως έχουν. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται η αύξηση αυτή να έρθει και σε εμάς. Δηλαδή εμάς δεν θα μας σόκαρε μια τέτοια είδηση και στοιχηματίζουμε πως ούτε και εσένα.